Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Απ. Τζιτζικώστας στο Δήμο Θερμαϊκού: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπαίνει σε μια νέα εποχή και στον τουρισμό



«Θέλουμε να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό. Με συγκεκριμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα τουριστικής προβολής που περιλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας». Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας χτες το βράδυ στο Δήμο Θερμαϊκού.
Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην προτεραιότητα που έχει θέσει η «Αλληλεγγύη» για τον τουρισμό: «Ξέρουμε πως βαδίζουμε, ξέρουμε που θα προχωρήσουμε. Σημειώστε, πως, πιο έγκαιρα από ποτέ, για πρώτη φορά και μάλιστα πανελλαδικά, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε την τουριστική προβολή της περιοχής μας για τη φετινή περίοδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με ισχυρή παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις και σύγχρονα εργαλεία προβολής. Με τη νέα, ενιαία τουριστική μας ταυτότητα, το Verymacedonia και με ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού που υποστηρίζει η Μακεδονία μας, βάζουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία. Μπορώ να πω χωρίς κανέναν δισταγμό πως η Περιφέρεια μας μπαίνει πλέον σε μια νέα εποχή και στον τουρισμό».
Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στην Αγ. Τριάδα μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ενώ δέχτηκε ευχές για νικηφόρο αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον πρώην αν. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τον ευχαρίστησε για την παρουσία και την αλληλεγγύη του.
Ξεχωριστή μνεία έκανε ο Περιφερειάρχης στην περιοχή λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω: «εδώ, στο Δήμο Θερμαϊκού, προχωράμε σημαντικά έργα. Αναβαθμίζουμε την Ιχθυόσκαλα και ταυτόχρονα δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Με πόρους του ΕΣΠΑ αποκαθίσταται η παλιά χωματερή των Ταγαράδων, ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα για το πόσιμο νερό στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης».
Ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα για τον τουρισμό όπου επισήμανε : «Θέλουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία. Προετοιμάζουμε μια διαδρομή πολιτισμού στην οποία θα συνδέσουμε και θα αναδείξουμε τους χώρους αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ξεκινάει από τη Μίεζα της Νάουσας και θα καταλήγει στην Αμφίπολη των Σερρών. Στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδρομή, να προβάλλουμε πέρα από τα πολιτισμικά μας μνημεία, τα προϊόντα, τις τοπικές γεύσεις και την παράδοσή μας, σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας τις μορφές εναλλακτικές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο γαστρονομικός, ο ιαματικός, ο οικοτουρισμός».
Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη της «Αλληλεγγύης» στις εκλογές της 18ης Μαΐου καθώς όπως τόνισε «δεν έρχομαι τώρα, μετά από χρόνια, να σας πω τί θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Δεν θυμήθηκα τώρα τη Μακεδονία. Εδώ είμαι, εδώ, είμαστε όλοι, μαζί σας, δίπλα σας, όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό το βλέπουν όλοι. Το νιώθουν. Τα μηνύματα στήριξης στην "Αλληλεγγύη" είναι τόσα πολλά και ουσιαστικά που μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε μια δημιουργική πορεία για την Κεντρική Μακεδονία της επόμενης πενταετίας».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η Χρυσή Ολυμπιονίκης και υπ. Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου τονίζοντας πως «τα μηνύματα υποστήριξης που δέχομαι τόσο εγώ, όσο και γενικότερα η "Αλληλεγγύη " ειλικρινά είναι πρωτόγνωρα. Οι πολίτες αγκαλιάζουν το Συνδυασμό, επενδύουν σε αυτό που λέμε πραγματικό μέλλον του τόπου μας και εκφράζουν την υποστήριξή τους στον αληθινά Αυτοδιοικητικό Συνδυασμό μας. Οι πολίτες διακρίνουν, αυτό που ονομάζω εγώ «αντιστασιακή ευγένεια» του Απόστολου Τζιτζικώστα και ομονοούν πως τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν λύσεις χωρίς προσταγές και κομματικές γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου