Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο Τέρενς Κουίκ στα Πομακοχώρια

Μέσα στα πλαίσια των συνεχών προσωπικών του επαφών με τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά τον ορυμαγδό και τον αλληλοσπαραγμό των "ισχυρών" κομμάτων και τις αποκαλυφθείσες σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τους ανθρώπους του αλλά και στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Τέρενς Κουίκ συνεχίζει απρόσκοπτα να ενημερώνεται για τα πραγματικά προβλήματα όλων των κατοίκων της περιφέρειας, χριστιανών και μουσουλμάνων.
Έχει επιλέξει να βρίσκεται και να ενημερώνεται για τα προβλήματα της καθημερινότητας από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής. Και κινούμενος χωρίς βερμπαλισμούς, στηριζόμενος στην ειλικρινή ανθρώπινη και άμεση επαφή βρέθηκε και πάλι στην ορεινή Θράκη, όπου κάθισε να μιλήσει με νεαρούς μουσουλμάνους και κατέγραψε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις αγωνίες τους, πιστεύοντας πως η πιό ισχυρή πρόκληση είναι η εξασφάλιση των αυτονόητων προς τους νέους.


Ο Τέρενς Κουίκ συζητά με τα παιδιά που ζουν ελεύθερα λόγω του αίματος που χύθηκε για την λευτεριά. Κάποιοι θέλουν να δουν αυτά τα παιδιά πάλι υπόδουλα του σκοταδισμού, του μίσους, της ρατσιστικής παράνοιας του παντουρανισμού.
Βασανιστές γυναικών και παιδιών, ώστε να δουλεύουν τσάμπα για τον Γερμανό και τον σουλτάνο, αφού θα έχουν μετατραπεί σε απολίτιστες μηχανές βαρβαρότητας…
Έχουμε το δικαίωμα να το επιτρέψουμε;
Επειδή ένα μάτσο καθάρματα απολαμβάνουν τα αργύρια των Τούρκων δολοφόνων, προδίδοντας όχι μόνον τον Ελληνισμό, αλλά τον πολιτισμό, την ίδια την ανθρωπότητα;

Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα προβλήματα των νέων μουσουλμάνων της Θράκης.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για την χρόνια αδιαφορία, δυσκαμψία και φοβικότητα των αρμοδίων αρχών της Θράκης (και όχι μόνο).
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που εξαναγκάζουν τους μουσουλμάνους της Θράκης να φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Παρακολουθεί και ενημερώνεται για τους νέους τρόπους προσέγγισης και οικονομικής στήριξης που προσφέρει το τουρκικό προξενείο με τους τούρκους πράκτορες (της ΜΙΤ και όχι μόνο) που λυμαίνονται τη Θράκη, με σκοπό τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Η εικόνα που σχηματίζει ο Τέρενς Κουίκ είναι η αρτιότερη που μπορεί να υπάρξει για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν και πάψουν να υφίστανται όλα αυτά που συνέβαιναν και συμβαίνουν στη Θράκη, εις βάρος των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες και ο Τέρενς φαίνεται να τις έχει αντιληφθεί…

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου