Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

H θεμιτή φιλοδοξία ενός κόμματος...



του Κώστα Παντελάκη.

H θεμιτή φιλοδοξία ενός κόμματος να κερδίσει τις εκλογές προϋποθέτει, από την πλευρά του ξεκάθαρες κουβέντες και τοποθετήσεις, τουλάχιστον στα μείζονα Εθνικά ζητήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του για το ευρωκοινοβούλιο, συμπεριλαμβάνει τη μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το Δροσερό Ξάνθης.
Μετά την ανακήρυξη ξεσπούν αντιδράσεις από τους τελευταίους με επικεφαλής τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και άλλους επικεφαλής της τουρκόφωνης μειονότητας.
Οι ενιστάμενοι υποστηρίζουν πως η κα Σουλεϊμάν δεν εκπροσωπεί "τους Τούρκους της Θράκης"
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας οφείλει σαφείς τοποθετήσεις σε κάποια απλά ερωτήματα.


-Στη Θράκη υπάρχει τουρκική ή μουσουλμανική μειονότητα;
-Tα στελέχη που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ , ο βουλευτής του Ζειμπέκ και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μεστάν Οσμάν Ουμίζ πως χαρακτηρίζουν επισήμως την μειονότητα; Μουσουλμανική; Ή τουρκική;
-Στους κόλπους αυτής της μειονότητας υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ρομά και πομάκοι;
-Θα πρέπει ή όχι η εκπαίδευση των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών να είναι υπό τον έλεγχο του ελληνικού υπουργείου παιδείας;
(Βεβαίως λίγοι θυμούνται την Καντίτσα Σάνκο, το κορίτσι που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στις πολιτικές εμφανίσεις του.Αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες ευρωεκλογές δήλωνε πως θα την περιλάβει στα ψηφοδέλτιά του "αγνοώντας" πως τα παιδιά των μεταναστών δεν είχαν εκλογικά δικαιώματα.Όταν η φιγούρα της Σάνκο εξυπηρέτησε τα επικοινωνιακά τρύκ του Αλ. Τσίπρα, χάθηκε στο παρασκήνιο.)
Μπάχαλο, αποτέλεσμα της λογιστικής καιροσκοπικής προσέγγισης σε ένα δύσκολο (και επικίνδυνο ζήτημα) όπως είναι το ζήτημα της μειονότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου