Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Διεγράφη από την ΕΣΗΕΑ ο Πορτοσάλτε






Διεγράφη με ομόφωνη απόφαση από την ΕΣΗΕΑ ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, λόγω αντιδεοντολογικής (αντισυνδικαλισικής) συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στις 11.02.13, εκείνος εργάστηκε κανονικά παρουσιάζοντας ενημερωτική εκπομπή από το ραδιόφωνο του “Σκάι”».

Η διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ισχύει για ένα έτος.

Στην ανακοίωση της Ένωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αποφασίσθηκε η άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης κατά του συν. Άρη Πορτοσάλτε, επειδή στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στις 11.02.13, εκείνος εργάστηκε κανονικά παρουσιάζοντας ενημερωτική εκπομπή από το ραδιόφωνο του «Σκάι».



Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και ιζ’ του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. 1, εδ. α’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Ρ/Σ «Σκάι», συν. Λεωνίδας Σακλαμπάνης, στις διευκρινίσεις που έδωσε στο ΠΠΣ, είπε:

«…Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 κατά τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, ο διευθυντής του ραδιοσταθμού και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρης Πορτοσάλτε, πραγματοποίησε τρίωρη ραδιοφωνική εκπομπή, όση διάρκεια είχε και η στάση εργασίας, με θέμα την κρίση στα ΜΜΕ. Στην ίδια εκπομπή οι επιθέσεις προς το Σωματείο ήταν πολλές».

Στην πρόσκληση του ΔΠΣ, να αναπτύξει την έφεσή του και να προτείνει μάρτυρες, ο εφεσιβάλλων συν. Άρης Πορτοσάλτε, απέστειλε έγγραφο, με το οποίο παρέπεμψε στις πρωτοβάθμιες μαρτυρικές καταθέσεις και σε προηγούμενα υπομνήματά του. Και μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

«…Δεν επιθυμώ να παραστώ προσωπικώς στην εκδίκαση της έφεσής μου και ότι ισχύουν όσα σας έχω αναλυτικά αναφέρει στην έφεσή μου, καθώς και στο απολογητικό μου υπόμνημα στο ΠΠΣ, στα οποία προς αποφυγήν επαναλήψεων αναφέρομαι.

Ιδιαίτερα σας επισημαίνω την εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου και των διατάξεων του Καταστατικού του ΠΠΣ και ιδίως αυτών που αναφέρονται στη νομιμότητα κήρυξης των στάσεων εργασίας, της διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων, της σύγκρουσης αντικρουόμενων συμφερόντων από τις διατάξεις του Καταστατικού, της εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας. Επίσης, το δυσανάλογο χαρακτήρα της πειθαρχικής ποινής σε σχέση με το αποδιδόμενο παράπτωμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους εσφαλμένα μου επιβλήθηκε η προσβαλλόμενη πειθαρχική ποινή από το ΠΠΣ και ζητώ την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 21/2013 απόφασης.

Μάρτυρες ήδη έχουν εξεταστεί για την υπόθεση και οι καταθέσεις τους θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και από το ΔΠΣ».




 topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου