Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πολιτική παγίδα η θεωρία των δύο άκρων


Πολιτική παγίδα η θεωρία των δύο άκρων

baltakos
Το επικοινωνιακό πρόγραμμα που σχεδίαζε το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού για να πάει το κόμμα στις εκλογές, μετά την οριακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, (το οποίο καταργούσε κάθε εργασιακό δικαίωμα) τινάχθηκε στον αέρα, από το βίντεο της συνομιλίας του κ. Μπαλτάκου με στέλεχος της Χρυσής Αυγής που αποκαλύπτονται οι υπόγειες διαδρομές του πιο έμπιστου συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά με αυτούς που ονόμαζε «εγκληματική συμμορία».

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και επιστήθιος φίλος του, πιάστηκε με τη γίδα στο σβέρκο, αποκαλύπτοντας ο ίδιος το σχέδιο εξόντωσης ενός αντιπάλου του, για τα ψηφαλάκια, και όχι για την πολιτική τους ιδεολογία.
Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι: ήταν μια ανόητη απερισκεψία του γενικού γραμματέα, και ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις κινήσεις του γ.γ. και απαλλάσσετε για τις ευθύνες του δικού του ανθρώπου.
Πέρα απ’ όλες αυτές τις προσπάθειες – με καθυστέρηση λίγο ημερών δήλωσε με ανακρίβεια ότι τον παρέπεμψε ενώ ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε πριν σηκωθεί το νέφος των πολιτικών αντιδράσεων – δεν μπορεί να ξεπεράσει τις μεγάλες του ευθύνες ο κ. Σαμαρά. Οι ευθύνες του είναι μεγάλες, γιατί ήταν προσωπική επιλογή του, με ειδικό νόμο για να γίνει γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Δηλαδή ο προϊστάμενος και συντονιστής όλων των υπουργών.
Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μην γνώριζε τις πολιτικές απόψεις του εκλεκτού και στενού του συνεργάτη εδώ και 35 χρόνια. Ο κ. Μπαλτάκος δεν έκρυβε τις απόψεις του και τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή την εποχή που ήταν στο περιθώριο αυτό το μόρφωμα .
Δεν γνώριζε ότι με τη συμπεριφορά του δημιουργούσε προβλήματα στη συνοχή της συγκυβέρνησης, αλλά και με πολλούς βουλευτές του κόμματος της Ν.Δ; Με τίνος εντολή σταμάτησε το νομοσχέδιο για το ρατσισμός; Ποιος έριξε την ιδέα για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, δεν γνώριζε ότι εμπνευστής μαζί με ένα πρώην χρυσαυγήτη και σημερινό μετακινούμενος βουλευτής ήταν οι εμπνευστές το σχεδίου εξόντωσης της Χ.Α μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Σχέδιο το οποίο υιοθέτησε. Δεν γνώριζε ότι αυτοί οι δύο συνεργάτες του μαζί με ένα εκ των πρώην αριστερών συνεργατών του, ήταν οι εμπνευστές της θεωρίας των δυο άκρων; Δεν είχε ακούσει τις δηλώσεις του για τους νεοεισερχόμενους στις στρατιωτικές σχολές ότι, θα πρέπει και οι δυο γονείς τους να είναι Έλληνες; Δεν γνώριζε την δυναμική του παρέμβαση στην τροπολογία για το Βατοπέδη; Δεν άκουσε τη δήλωση του ότι όσο θα αναπνέει θα είναι αντικομουνιστής; Τέλος δεν διάβαση το βιβλίο του «Θερμοπύλες» για να αντιληφθεί το σκεπτικό του για το σχηματισμό ενός παρακρατικού μηχανισμού όπως υπήρχε στην Αρχαία Σπάρτη η Κρυπτεία που αναλάμβανε όλες τις βρώμικες δουλειές;
Δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι όταν ένας πολίτης που κατηγορείται για βαριά αδικήματα θα παλέψει να αποκαλύψει τη αλήθεια και ότι θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει το κατηγορητήριο του;
Και παρ’ όλα αυτά οι δύο κύριοι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης μιλάνε για τη θεωρία των δυο άκρων, και το θέμα του Μπαλτάκου είναι μια απλή περίπτωση!
Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε κάθε περίπτωση η θεωρία των δυο άκρων δεν εξυπηρετεί κανέναν εθνικό σκοπό, αλλά χωρίζει την ελληνική κοινωνία σε δυο πλευρές και στην πολιτική αποσταθεροποίηση τη χώρα.
Αν αυτό δεν γνωρίζουν τα επικοινωνιακά επιτελεία των δυο κομμάτων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ… τα συμπεράσματα και οι χαρακτηρισμοί δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου