Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Bloomberg – «Η φιλοδοξία του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα»

Bloomberg –  «Η φιλοδοξία του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα»
Δεν υπάρχει σωτηρία στην Ελλάδα σύμφωνα και με το Bloomberg… Από «Ριάλιτι -τσεκ» θα περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά και η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αυτή την εβδομάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως τα οικονομικά στοιχεία θα δείξουν πως δυστυχώς η χώρα είναι βυθισμένη σε αποπληθωρισμό και με το χειρότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.
«Η φιλοδοξία του Έλληνα Πρωθυπουργού να προσελκύσει επενδυτές πάει εναντία στην «κληρονομιά» της κρίσης χρέους της χώρας του.. Με λίγα λόγια δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα. Tα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται στις 10 Απριλίου, θα δείξουν ότι η ανεργία διαμορφώνεται πάνω από το 27% ( στο 27,5%) και οι τιμές καταναλωτή θα κινηθούν χαμηλότερα ( πτώση 1,1%) από το προηγούμενο έτος για 13ο μήνα, σύμφωνα με τους οικονομολόγους» γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα , ιδιαίτερα σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους , είπε ο Τζιανλούκα Ζίλιο, διευθυντής της αγοράς σταθερού εισοδήματος στην Sunrise Brokers. «Το πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μέτρα κοινωνικής πρόνοιας για να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή, κάτι που προφανώς θα βαρύνει τον προϋπολογισμό».

«Εξακολουθεί να είναι η χρονιά της μετάβασης για την Ελλάδα», δήλωσε από την πλευρά του, ο Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank. «Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του έτους για να δούμε σταθερή και σημαντική αύξηση της απασχόλησης και βελτίωση της εικόνας της οικονομίας, προσθέτει.
Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει πως οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές τον επόμενο μήνα θα αποτελέσουν για τον Αντώνη Σαμαρά ένα τεστ για το πόσο υπομονή έχει μείνει στους Έλληνες μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας με τις πρόσφατες δημοκοπήσεις να δείχνουν ότι το κόμμα του έχει χάσει έδαφος και έρχεται στη δεύτερο μετά το Σύριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου