Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αυτοί είναι οι τελευταίοι εξωφρενικοί όροι των δανειστών προς την κυβέρνηση


tsipras_hollande-600x281
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του crashonline.gr από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι εταίροι-δανειστές έχουν απαιτήσεις από την κυβερνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουγό, κ. Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, πρόκειται για δυο θέματα τα οποία τα έχουν ανάγει σε όρους αλλά και τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητήσει επιτακτικά από τον κ. Τσίπρα, αρχικά την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από το σύνολο των υπουργών Οικονομικών, καθώς τον θεωρούν το «μαύρο πρόβατο» του Eurogroup. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει σήμερα και ο Τύπος, δεν τον είχαν καλέσει ούτε καν στο άτυπο δείπνο μετά το Eurogroup στη Ρίγα
Όσον αφορά στον δεύτερο όρο, οι Ευρωπαίοι ζητούν από τον κ. Τσίπρα να αλλάξει τον κυβερνητικό του εταίρο, δηλ. τον Πάνο Καμμένο γιατί θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνεννόηση μαζί του. Για τις εξωφρενικές αυτές απαιτήσεις των Ευρωπαίων ο κ. Τσίπρας έχει ενημερώσει αναλυτικά και λεπτομερώς και τον Πάνο Καμμένο. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι προτιμότερος κυβερνητικός εταίρος είναι το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του crashonline.gr, από τα ίδια υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πιο πιθανό είναι το δημοψήφισμα παρά οι εκλογές. Για όλα αυτα όμως ο πρωθυπουργός αναμένεται τη Δευτέρα στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά και με διάγγελμα να τοποθετηθεί ανοιχτά προς τον ελληνικό λαό.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου