Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση

Τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης και να υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν και οι 155 βουλευτές το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες «βράζουν».

Το άσχημο κλίμα φάνηκε και στην συνάντηση που είχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί με τους βουλευτές της ΝΔ.

«Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ

Τα περισσότερα «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη άσκησαν σκληρή κριτική κυρίως στους Γ. Μαυραγάνη για τα φορολογικά και Κ. Αρβανιτόπουλο για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κανείς ωστόσο δεν είπε ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.


«Δεν φοβόμαστε εκείνους που αντιδρούν στο προσκήνιο, αλλά αυτούς που σιωπούν και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν» έλεγε με νόημα στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος. Ο γραμματέα της ΚΟ σε ρόλο «διαιτητή» προσπαθούσε να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών.

Ένα πρώτο δείγμα θα φανεί από τις σημερινές τοποθετήσεις των βουλευτών καθώς αρχίζει στην ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ως θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή ή έντονη διαφωνία κατά την συζήτηση του επίμαχου νομοσχέδιου το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και αυτό φάνηκε και από τις ιδιαιτέρως προσεκτικές δηλώσεις που έκανε ο Ευ. Βενιζέλος αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ. Ωστόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Παιδείας καθώς όπως σημειώνουν δεν είχαν ενημερωθεί για την ένταξη των εκπαιδευτικών (τεχνικών ειδικοτήτων) σε διαθεσιμότητα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

«Δεν συζητώ με ταλιμπάν»

Τεταμένο ήταν το κλίμα και στην σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο οικονομικών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και του προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Η ένταση ήταν τέτοια που σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών χαρακτήρισε «ταλιμπάν» τον δήμαρχο Νίκαιας παρουσία του Γ. Στουρνάρα.



Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου