Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Μετωπική Τσίπρα – Σαμαρά στη Βουλή: «Φάουλ» ο Σαμαράς, «γκολ» ο Τσίπρας

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αντώνη Σαμαρά, κατά την συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο. Μετά την πρωτολογία του Πρωθυπουργού ο Πρόεδρος της ΝΔ επεχείρησε να δώσει απαντήσεις, μπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο Σαμαράς αναφέρθηκε στην περίοδο των Καννών και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε προτείνει για την θέση του Πρωθυπουργού τον Γεράσιμο Αρσένη, κάνοντας… «φάουλ». Ο κ. Τσίπρας τον διέψευσε, διορθώνοντάς τον, υπενθυμίζοντάς του ότι «δεν ήταν η συζήτηση για τον Παπαδήμο, ήταν για τον Πικραμένο», δηλαδή η συζήτηση αυτή έγινε τον Μάιο του 2012 όταν αναζητούσαν πρόσωπο για την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ο Σαμαράς, κοντοστάθηκε λίγο, και στη συνέχεια συμφώνησε πως «πράγματι ήταν για τον Πικραμένο».

 «Σας πείραξε τάχα που είπα για προανακριτική. Ομολογήσατε ότι θέλετε να μετατρέψετε την εξεταστική σε προανακριτική και λέτε ότι εγώ σας απειλώ;», είπε ο Σαμαράς και συνέχισε: «Με περισσή αλαζονεία ανοίξατε όλη την βεντάλια του λαϊκισμού σας. Έχει ένα όριο ο λαϊκισμός και σήμερα το δείξατε».

Για την συμμετοχή της ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς είπε: «δεν μιλάμε για τα δικά μου όνειρα. Οι ξένοι με ρώτησαν αν θα βγείτε για να βγείτε από τους δικούς σας εφιάλτες» και αν η ΝΔ θα στήριζε μία συμφωνία που δεν θα ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Σαμαράς αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους, λέγοντας: «Σας έχει υποκαταστήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου; Πως πήγατε εκεί όταν ως Πρωθυπουργός είδατε να λείπουν τα άλλα κόμματα. Ο Βαρουφάκης είπε ότι δεν ένοιωθε άνετα και εσείς πήγατε εκεί και πανηγυρίζατε». Παραδέχθηκε ακόμη ότι «εγώ δεν είχα ως προτεραιότητα την εξεταστική επιτροπή. Ας με τιμωρήσει ο λαός γι’ αυτό. Προτεραιότητά μου ήταν και είναι να σωθεί η χώρα».

Ο Πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα στις επικρίσεις Σαμαρά απαντώντας: «Θα θέλατε πολύ να κάνετε Εξεταστική Επιτροπή. Ξέρετε γιατί δεν κάνατε; Γιατί ο συγκυβερνήτης σας ήταν ο Ε. Βενιζέλος». Αναφερόμενος στο θέμα της Επιτροπής Ελέγχου του Δημόσιου Χρέους είπε ότι «μένω στην ουσία και όχι στα κουτσομπολιά. Δεν αξίζει αυτή η αντιπαράθεση». Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον Σαμαρά «να σας καλέσει η Πρόεδρος της Βουλής και σας υπόσχομαι να είμαι εκεί να σας ακούσω. Εγώ δεν πήγα εκεί για να μιλήσω. Δεν μίλησα καν. Πήγα εκεί για να ακούσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κανένα παιδάκι για να το ξεγελούν;».

Τέλος ο πρωθυπουργός, κάλεσε τη ΝΔ να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική επισημαίνοντας πως η ΝΔ με την πρότασή της για έλεγχο από το 1981 και μετά συμπεριλαμβάνει την περίοδο 2009 – 2015, ως υποσύνολο της πρότασής της.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου