Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ασφαλιστικό, χρέος και μεταρρυθμίσεις στο «τραπέζι» της συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν στη Χιλή


Ασφαλιστικό, χρέος και μεταρρυθμίσεις στο «τραπέζι» της συνάντησης Τσακαλώτου-Τόμσεν στη Χιλή
Τσακαλώτος και Τόμσεν βρέθηκαν στην Λίμα της Χιλής με την συζήτησή τους να επικεντρώνεται γύρω από το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΔΝΤ καθώς το θέτει ψηλά στην ατζέντα για να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με toxrima.gr, στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και συζήτησαν επί μια ώρα για το ασφαλιστικό, τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, το χρέος, το πρώτο review και φυσικά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Φυσικά, η συζήτηση ήταν διερευνητική και δεν μπήκε στην ουσία των ζητημάτων.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η τρόικα αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα στο διάστημα μεταξύ 22-24 Οκτωβρίου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Πολ Τόμσεν ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στις 10 Νοεμβρίου ώστε αμέσως μετά η ελληνική κυβέρνηση να σπεύσει άμεσα να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο κ. Τσακαλώτος , εκτός της συναντήσεως του με τον Πολ Τόμσεν, είχε ραντεβού με την Κάθι Νοβέλι , υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Οικονομική Ανάπτυξη, Ενέργεια & το Περιβάλλον και τον Κλάους Ρένγκλινγκ , επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζακ Λιου.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου