Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Ο ρωσικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε! - Ποιες δυνάμεις αναπτύσσουν οι Ρώσοι στα τουρκο-συριακά σύνορα (v

O πόλεμος στην Συρία πριν λίγες εβδομάδες έπαψε και τυπικά να είναι εμφυλιος καθώς ένοπλες δυνάμεις ή παραστρατιωτικά σώματα από τουλάχιστον δέκα κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ιράν, Τουρκία, Σαουδική Αραβία κλπ) εμπλέκονται σε έναν πόλεμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο σύγχρονο πόλεμο και αυτό αποκαλύπτεται και καταγράφεται για πρώτη φορά ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

Η εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων όμως που κάνουν την διαφορά είναι αυτές της Ρωσίας: Μαχητικά πολλαπλού ρόλου και κρούσης Su-30SM, Su-34, Su-24 κλπ, μαζί με ισχυρές δυνάμεις Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα διαρκές κονβόϊ αποβατικών πλοίων επίσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για πρώτη φορά καταγράφονται, αποκαλύπτονται και αναλύονται με λεπτομέρειες στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και προσεγγίζεται το ερώτημα "Μέχρι πού είναι ικανές να φτάσουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή;"
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στη Συρία. Η απόφαση της ρωσικής ηγεσίας και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προσωπικά για την αποστολή στρατευμάτων, αεροσκαφών και δημιουργία βάσεων στην πολύπαθη αυτή χώρα της Μέσης Ανατολής ήρθε ως άμεση αντίδραση στα σχέδια ΗΠΑ και Τουρκίας να εγκαταστήσουν Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσης και ζώνη Ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι οποίες σταδιακά θα επεκτείνονται προς τα νότια.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταφέρουν και ήδη μεταφέρουν τεράστιες αεροναυτικές και χερσαίες δυνάμεις στην χώρα προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες.
Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του πρακτορείο ειδήσεων AFP, η Ρωσία έχει αναπτύξει 28 μαχητικά στη Συρία ενώ σύμφωνα με το Reuters ξεκίνησαν εντατικές περιπολίες UAV που επιτηρούν και συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους ισλαμιστές στη Συρία!
"Υπάρχουν 28 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο στη δυτική Συρία, σε προάστιο της Λαττάκεια" είπαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο AFP, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.
 
Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τα παραπάνω ενώ τόνισε πως υπάρχουν και επιθετικά ρωσικά ελικόπτερα  ενώ σύμφωνα με πηγές του συριακού στρατού δόθηκε πλήρη πρόσβαση στην στρατιωτική αεροπορική βάση Hmaymat Military Airbase στη Λαττάκεια η οποία βρίσκεται μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο Bassel Al-Assad για να ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIL και θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Al-Sham’s.
Ταυτόχρονα, υπάρχει συνεχή παροχή δορυφορικών φωτογραφιών στις συριακές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες βοήθησαν τα μέγιστα για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας Τadmur.





Διαβάστε σχετικά:
ΣΥΡΙΑ: Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ! ΡΩΣΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ SPETSNAZ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ & FSA
Ακόμα μπορείτε να διαβάσετε:
SAS ΚΑΙ SBS ΕΝΑΝΤΙΟΝ ISIS: Οι βρετανικές elite forces αναπτύχθηκαν σε Συρία και Ιράκ!
Στο ίδιο αφιέρωμα παρουσιάζεται κατ'αποκλειστικότητα στην Ελλάδα η δράση των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS και SBS σε Ιράκ και Συρία. Μια δράση που δεν αποκλείεται να τις φέρει αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες ρωσικές με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά:
Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις της επίλεκτης βρετανικής Special Air Service (SAS) η οποία έχει αναλάβει δράση σε στενή συνεργασία με προσωπικό της Special Boat Service (SBS). Πρόκειται για δύο από τις κορυφαίες μονάδες του βρετανικού Στρατού που κλήθηκαν να συνδράμουν από κοινού στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής του ISIS επί συριακού εδάφους μαζί με τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Επίσης στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αποκαλύπτεται και περιγράφεται ένα μοναδικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας:
TO 31ο  «ΑDVANCED» ΤΗΣ 116ΠΜ - F-16C Block 50 TC-1 (93-1045): Το μοναδικό εκσυγχρονισμένο «50άρι» της ΠΑ!
Η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ F-16 Βlock 50 είναι μια υπόθεση η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο αρκετό καιρό, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος αναβάθμισης του στόλου των F-16 της ΠΑ. Παρ’ όλα αυτά έως σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την έναρξη του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι τα Βlock 50 βρίσκονται στην κρίσιμη χρονικά περίοδο, η οποία, εάν παρέλθει, μια αναβάθμιση δεν θα είναι ούτε οικονομικά αλλά ούτε και επιχειρησιακά αποτελεσματική.
Διαβάστε ακόμα:
«ΠΗΓΑΣΟΣ II»: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ MALE UAV ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ!
Ενα από τα πιο σημαντικά αποκλειστικά ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί ποτέ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, εκτιμούμε ότι είναι αυτό που παρουσιάζεται στο τεύχος Οκτωβρίου της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ MALE UAV «ΠΗΓΑΣΟΣ II», το οποίο, πλέον είναι επιχειρηαικό μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης...

Το UAV «Πήγασος» αποτελεί μια προσπάθεια της ΠΑ για την δημιουργία μιας σειράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία θα μπορούν να αναλαμβάνουν πλήθος ρόλων. Η ιστορία του αεροσκάφους ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το «Πήγασος Ι» αλλά πρόσφατα, το 2013, η βελτιωμένη έκδοση «Πήγασος ΙΙ» έγινε επιχειρησιακή και τώρα το σύστημα έχει ως έδρα του το Αεροπορικό Απόσπασμα στο Άκτιο (πρώην 131 ΣΜ). Η «Σ» βρέθηκε στην έδρα της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών και σας μεταφέρει σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ το σύστημα της ΠΑ σε πλήρη ανάπτυξη.
Διαβάστε επίσης:
T-50 PAK FA: Τα νέα όπλα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους του πρώτου ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς
Το νέο ρωσικό μαχητικό Sukhoi T-50 PAK-FA συνεχίζει να εξελίσσεται και από αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα νέα όπλα με τα οποία το μαχητικό θα προσπαθήσει να επιβληθεί των αντιπάλων του. Μάλιστα στα πλαίσια της εμπορικής προώθησης η ρωσική βιομηχανία έχει αποδεσμεύσει νέες πληροφορίες για τα όπλα που θα φέρει το Τ-50, στα οποία περιλαμβάνονται νέοι πύραυλοι αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, καθώς και πύραυλοι κατηγορίας cruise, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξοπλισμού.
F-35 LIGHTNING II: «ΑΣΤΡΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΑΥΝΟ»:- Η έκθεση του NSN που «καταρρίπτει» το αμερικανικό μαχητικό κρούσης
Πόσο καλό ως μαχητικό είναι τελικά το F-35 και κατά πόσο μπορεί να βγει νικητής από μια αερομαχία έναντι αντιπάλων όπως τα μαχητικά 4ης γενιάς ή τα ρωσικά Su-27; Αυτό είναι το αντικείμενο της μελέτης του αμερικανικού οργανισμού NSN, τα συμπεράσματα της οποίας αποδομούν πρακτικά το F-35 ως οπλικό σύστημα μέσω του οποίου η αμερικανική Αεροπορία θέλει να επενδύσει επάνω του την αεροπορική της υπεροχή για τις επόμενες δεκαετίες.
MLRS: Το όπλο που άλλαξε το ελληνικό πυροβολικό
Πρόκειται ίσως για το πλέον φονικό σύστημα πυροβολικού που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα. O πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών MLRS είναι ένα σύστημα μεγάλης ευκινησίας, με υψηλό ρυθμό βολής πυραύλων ελευθέρας και κατευθυνόμενης πτήσεως. Η ένταξη του MLRS στο ελληνικό πυροβολικό προσέδωσε νέες διαστάσεις σε επίπεδο ακριβείας, φονικότητας και το κυριότερο υψηλής επιβιωσιμότητας που απαιτείται στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
ΝΕΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ UAV: Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΩΝ STEALTH ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ 
Ένα νέο επαναστατικό UAV αναπτύσσει η Ρωσία  για την εξολόθρευση του αμερικανικού μαχητικού κρούσης F-35A. Το νέο ρωσικό UAV θα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον η σχεδίασή του θα του παρέχει πολύ χαμηλό ίχνος ραντάρ, δεύτερον θα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και τρίτον θα διαθέτει υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης  για την πραγματοποίηση αποστολών αυτόνομα, είτε μόνο του είτε κινούμενο σε  «αγέλες» μαχητικών UAV.
Ο ΝΕΟΣ ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ DF-26: ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Ένα νέο βαλλιστικό πύραυλο αποκάλυψε η Κίνα κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στις 3 Σεπτεμβρίου που πραγματοποίησε για την 70η επέτειο από τη λήξη του Β΄ΠΠ. Πρόκειται για τον πύραυλο μέσου βεληνεκούς DF-26 IRBM (intermediate-range ballistic missile) ο οποίος ενδέχεται να διαθέτει και αντιπλοϊκή ικανότητα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΕΩ:
ΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ «ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ»: Οι υπεύθυνοι του χάους στη Μέση Ανατολή
Η δημοκρατική Θεωρία της Ειρήνης/Democratic Peace Theory (ή απλά η «Δημοκρατική Ειρήνη») είναι μια θεωρία που προϋποθέτει ότι οι Δημοκρατίες (σ.σ. Δυτικά κράτη) είναι διστακτικές στο να συμμετάσχουν σε ένοπλη σύγκρουση με άλλες αναγνωρισμένες Δημοκρατίες. Το ακριβές αυτό δόγμα όμως ευθύνεται για την πλειάδα περιφερειακών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο το Ιράκ και τη Συρία,
ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Τo «μαλακό υπογάστριο» της Ευρώπης μετατρέπεται σε κέντρο οργανωμένου εγκλήματος και ορμητήριο τoυ ISIS
Τα Βαλκάνια τείνουν να γίνουν το «Μεξικό» της Ευρώπης. Αυτή είναι η εκτίμηση των διεθνών αναλυτών καθώς βλέπουν την περιοχή αυτή της Ευρώπης, το «μαλακό υπογάστριό» της, να μετατρέπεται σε κέντρο του διεθνούς εγκλήματος, των ναρκωτικών και κυριότερα σε κέντρο φιλοξενίας και ορμητήριο των φανατικών ισλαμιστών του ISIS.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ VICKERS WELLINGTON ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι αποστολές με RAF και ΕΒΑ, οι απώλειες, το ιστορικό
To Vickers Wellington ήταν ένα μέσο δικινητήριο βομβαρδιστικό της RAF το οποίο όμως γρήγορα ξεπεράστηκε από τα τετρακινητήρια βομβαρδιστικά που άρχισαν να εισέρχονται σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του ’30. Αν και το αεροσκάφος εκτέλεσε τις πρώτες επιδρομές της RAF εναντίον γερμανικών στόχων στην κατεχόμενη Ευρώπη, εντούτοις η συνέχεια της δράσης του δεν ήταν ανάλογη. Παρ’ όλα αυτά το αεροσκάφος είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, με αποστολές στο Αιγαίο, ενώ η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία το  χρησιμοποίησε από το 1945 μέχρι το 1947, σε ρόλους μεταφορών.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου