Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Πάστορας, ο ΟΠΑΠ, ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η Πετρούλα που έμεινε με το στόμα ανοιχτό!

Από τον Βασίλη Μπόνιο


Ρεσιτάλ Παστορικής τακτικής, που θα το ζήλευε ακόμη και το βαθύ κράτους του Βατικανού, από τον Πάστορα Κουβέλη. Για τον Φώτη Κουβέλη, η πολιτική επιβίωση είναι η ύψιστη Τέχνη, η τέχνη των τεχνών. Το απέδειξε για μια ακόμη φορά, αυτός ο εναερίτης των λέξεων, στην προσπάθειά του να έχει τον έλεγχο των εξελίξεων στην υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.
Την Τετάρτη το μεσημέρι-πριν την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-εντελώς «τυχαία» έχει οριστεί εκτάκτως-είθισται να γίνεται Πέμπτη- η συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ για το φλέγον ζήτημα της νέας σύμβασης με την Intralot για την παροχή υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη προς τον Οργανισμό.


Λίγες ώρες αργότερα θα γίνει η σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών, η “ψυχολογία” των οποίων θα επηρεαστεί άμεσα από το τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δ.σ. του ΟΠΑΠ. Εδώ όπου και τα 3 κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους. Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στον ΟΠΑΠ είναι ο κ. Πάνος Κολιοπάνος, πρώην διευθυντής του ρ/σ Φλας, επί ιδιοκτησίας Κόκκαλη.

Με απλά λόγια, το αν θα πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο δ.σ του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι. 

Και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί-άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο-έχουν προσωπικό πολιτικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση του αμαρτωλού Οργανισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Κι ο λόγος είναι απλός και διαχρονικός-όσο και το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου: Τα λεφτά.

Η ιερή αγελάδα του ΟΠΑΠ ταίζει δεκαετίες ολόκληρες το πολιτικό και μηντιακό παρακράτος. Η διάθεση λοιπόν των Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα στην σύσκεψη της προσεχούς Τετάρτης θα είναι άμεσα εξαρτημένη από το πως θα εξελιχθεί το δ.σ. του ΟΠΑΠ.

Τώρα, το κατά πόσο κόπτεται ο Πάστορας Κουβέλης για παράδειγμα, για τους 2500 εργαζόμενους της ΕΡΤ φάνηκε από την δήλωσή του αμέσως μετά την σύσκεψη των 3 κιμπάρηδων στο Μαξίμου. Ο πόνος του για τις απολύσεις διατυπώθηκε μέσα σε δύο λέξεις, την λέξη «αναδιαρθρώσεις» και «εξορθολογισμός». 

Μέσα σ΄αυτές τις δύο λέξεις ο εναερίτης του λόγου, Πάστορας Κουβέλης, μπόρεσε να χωρέσει τους 2500 εργαζόμενους για τους οποίους έχει χάσει τον ύπνο του. «Οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να δρομολογηθούν…”.

Οι 2500 απολύσεις έγιναν απλά αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρέπει να δρομολογηθούν κατά τον Πάστορα Κουβέλη, τον φίλο του διανοούμενου-συγγραφέα της Κάτω Κηφισιάς, Σταμάτη Μαλέλη, μέντορα της Πετρούλας.

Είναι ο ίδιος –ο Κουβέλης-ο οποίος έχει ξεπεράσει ακόμη και τον συγχωρεμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην παραποίηση των λέξεων σε μια προσπάθεια να τις μετατρέψει σε φερετζέ και να κρυφτεί πίσω από αυτές. 

Στην αρχή του Μνημονίου ο Πάστορας ανακάλυψε την “απαγκίστρωση”. 

Αφού μας έπρηξε με την απαγκίστρωση, ήρθε να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, από την οποία ο ίδιος δεν λέει να απαγκιστρωθεί-εκτός αν του το απαιτήσουν οι "περιστάσεις". 

Για να δικαιολογήσει το ασίγαστο  πάθος του για εξουσία στην προηγούμενη σύναξη των 3 μας παρουσίασε μια ακόμη λεκτική παπάρα: “Δεν είναι απαρχή ρηγμάτωσης της κυβέρνησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…”

Αυτό μας είχε πει ο θεούλης! 

Μάλιστα χθες προσπάθησε να επαναλάβει τον εαυτό του, αλλά επειδή έχει το μυαλό του στο «Περιστέρι» ήταν κατώτερος του αναμενόμενου. Η λεκτική του παπαριά περιορίστηκε στο «επισπεύδουσα δύναμη”. (Η Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη.)

Αυτός είναι ο Πάστορας Κουβέλης, η ικανότητα του οποίου να επιβιώνει πολιτικά είναι σχεδόν παροιμιώδης. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Πάστορας καταφέρνει να είναι αγαπητός ακόμη και σε -μέχρι πριν κάποια χρόνια- αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ορκισμένους εχθρούς όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. 

Τον Πάστορα μας λοιπόν, σήμερα, τον αγαπούν εξίσου ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η πολύγλωσσος Πετρούλα, η οποία έχει μείνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον Μαλέλη να ομιλεί με δέος για τον Πάστορά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου