Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ουρά με «νούμερα» έξω από το γραφείο Βενιζέλου

ΠΑΣΟΚ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Ούτε ιατρείο του ΕΟΠΥΥ να ήταν η Ιπποκράτους: Πολλά στελέχη (ξανα)θυμήθηκαν ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και ζητούν από τον Βενιζέλο να τους υπουργοποιήσει!
Ολική επαναφορά του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» στην κυβέρνηση επιχειρούν στελέχη του πάλαι ποτέ Κινήματος, τα οποία πιθανώς μπέρδεψαν το γραφείο του προέδρου με ιατρείο δημοσίου ταμείου και κλείνουν ραντεβού ή περιμένουν υπομονετικά με τις ώρες για να τον δουν «κατ' ιδίαν».

Παλιές και αξιόπιστες πηγές από την Ιπποκράτους λένε ότι «πάρτυ» κάνουν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους καθώς η σύσταση της νέας δικομματικής κυβέρνησης, θεωρούν ότι τους ανοίγει τον δρόμο για ολική επιστροφή σε υπουργικές θέσεις. Πληροφορίες λένε πως ήδη πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρήκαν ξανά τον λόγο της παραμονής τους στο αποδεκατισμένο κόμμα της Ιπποκράτους, βάζοντας στην άκρη διαφωνίες και έριδες που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κυριαρχήσει στο εσωτερικό του.
 Η προοπτική που άνοιξε για πολλά από αυτά τα στελέχη να επιστρέψουν σε Υπουργικά πόστα και τους διαδρόμους της εξουσίας, αποδείχθηκε η αναγκαία χρυσή τομή που αναζητούσε ο Βενιζέλος ώστε να μαζέψει και πάλι τα στελέχη που σκέφτονταν να αποσκιρτήσουν από το ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση του Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ, εκτιμούν πολλοί ότι θα αποδειχθεί σωτήρια για την δική του εσωκομματική επιβίωση.
 Ο Βενιζέλος θα δώσει σε τουλάχιστον 15 στελέχη και βουλευτές το «τυράκι» της εξουσίας, γεγονός που θα χαλιναγωγήσει -προσωρινά τουλάχιστον- τις τάσεις αμφισβήτησής του και εκ των έσω διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται με αφορμή την βαρβάτη υπόθεση των οικονομικών του κόμματος.
 Πλέον όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνωστίζονται- όπως μαθαίνουμε- έξω από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ιπποκράτους προκειμένου να του υπενθυμίσουν την παρουσία τους και του ζητούν να τους... αξιοποιήσει στη νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί υπό κοινή στέγη με τη ΝΔ. Όμως, αν κάνει ανησυχεί τους πολίτες αυτές τις ώρες είναι η ολική επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην πηγή της εξουσίας, δεδομένου ότι ο Βενιζέλος θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να συνδιαμορφώνει με τον Σαμαρά τον κυβερνητικό σχηματισμό, έχοντας ενεργότερο ρόλο και λόγο στην επιλογή προσώπων....


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/319649/oyra-me-noymera-exo-apo-to-grafeio-venizeloy#ixzz2WwlxXfj9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου