Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Διεκόπη η σύσκεψη - Συνεδριάζουν οι ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Διεκόπη η σύσκεψη - Συνεδριάζουν οι ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και διατυπώνονται ξανά αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει τελικώς συμφωνία.Θρίλερ στο Μαξίμου. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Φ. Κουβέλη αναφορικά με την επόμενη μέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.Πιθανότατα η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ.Όπως έγινε γνωστό, περίπου μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα αναμένεται η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει την «τύχη» της αίτησης της ΠΡΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου που καταργεί την ΕΡΤ Α.Ε.

Προς το παρόν επικρατεί σιγή ασυρμάτου και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν στη διακοπή της σύσκεψης.
Αν και νωρίτερα διαφαίνονταν ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα αποτρέψει το πολιτικό αδιέξοδο και την άτακτη προσφυγή στις κάλπες, οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν νέα εμπλοκή.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πιέζουν για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εξασφάλιση του προσωπικού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν μία κοινή στάση. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων ήταν σε ανοιχτή γραμμή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συνομίλησαν τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ώστε να κρατήσουν μία ενιαία στάση και να ενημερώσουν τους βουλευτές τους.
Στη ΔΗΜΑΡ, η πλειοψηφία των μελών του κόμματος τάχθηκε υπέρ της επίτευξης συμφωνίας του Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό, προτείνοντας ωστόσο επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όλο της το προσωπικό και μάλιστα με εξάμηνη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί σωστά όλο το προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως «καθολικός διάδοχος» της ΕΡΤ θα είναι ο μεταβατικός φορέας. 


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου