Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Moody's: Πιστωτικά αρνητικό το κλείσιμο της ΕΡΤ


Η Moody's για τις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνει ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί εκτός στόχων και πιθανόν να υπάρχει κενό χρηματοδότησης της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ εφέτος, που θα...
απαιτήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Η απόφαση να μπει λουκέτο στην κρατική τηλεόραση απειλεί την κυβερνητική συνοχή, και ως εκ τούτου είναι πιστωτικά αρνητική (credit negative), όπως και οι εξελίξεις με τη ΔΕΠΑ, τονίζει η Moody's σε έκθεσή της.

"Χωρίς συμβιβασμό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το ρίσκο νέων εκλογών αυξάνεται, γεγονός που είναι πιστωτικά αρνητικό", σημειώνει ο οίκος, σύμφωνα με την IBG. 
Παράλληλα, σημειώνει ότι το πολιτικό περιβάλλον συνεχίζει να θέτει ρίσκα ως προς την επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής, καθώς και ως προς την οικονομική ανάκαμψη. 
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, η Moody's σημειώνει ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί εκτός στόχων. Χωρίς τις αποκρατικοποιήσεις, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να πετύχει το σχετικό στόχο στο πρόγραμμα και πιθανόν να έχει ένα κενό χρηματοδότησης της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ εφέτος, που θα απαιτήσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τονίζει ο οίκος. 

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου