Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

H CIA «ξεκίνησε να παραδίδει όπλα» στους σύρους αντάρτες


H CIA «ξεκίνησε να παραδίδει όπλα» στους σύρους αντάρτες

Ουάσινγκτον
Η Washington Post αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα ότι η CIA ξεκίνησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες την παράδοση οπλισμού στους σύρους αντικαθεστωτικούς, ανεβάζοντας σε υψηλότερη βαθμίδα την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για ελαφριά όπλα και πυρομαχικά η πορεία των οποίων μπορεί να παρακολουθηθεί και συμπληρώνουν τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών με «μη θανάσιμα μέσα», όπως οχήματα και μέσα τηλεπικοινωνιών.




Στόχος της Ουάσινγκτον είναι να γείρει η πλάστιγγα στους συσχετισμούς επί του συριακού εδάφους, με τους συσχετισμούς στην παρούσα φάση να ευνοούν τον Άσαντ.

Αποδέκτες του οπλισμού είναι, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι δυνάμεις υπό τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, του «Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου» των οργανωμένων δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ είχαν προαναγγείλει προ μηνών πως θα εξόπλιζαν με ελαφριά όπλα ομάδες των αντικαθεστωτικών, αλλά η παράδοση καθυστέρησε λόγω δυσκολιών στο να βρεθεί δίαυλος για τα φορτία.

Η προσπάθεια, αναφέρει το δημοσίευμα, συνοδεύεται με κινήσεις αμερικανών αξιωματούχων κυρίως στη νότια Τουρκία για να ενισχυθούν οι μετριοπαθείς στις τάξεις των σύρων αντικαθεστωτικών έναντι των ισλαμιστών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου