Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

21 χρόνια μετά: Από τον "αλήτη, προδότη Σαμαρά" της ΝΔ στον ΑΛΗΤΗ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ολόκληρης της χώρας

 


Κλείνουν σήμερα  21 χρόνια από την ημέρα που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.  

Ενώ η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνυόταν από το 1991 ως αδιέξοδη και καταστροφική προκαλώντας την εσωκομματική αντίδραση σειράς κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (όπως του Μιλτιάδη Έβερτ, του Σταύρου Δήμα, του Αθανάσιου Κανελλόπουλου κ.ά., σίγουρα όμως όχι του Σαμαρά ο οποίος, ύστερα από 20 χρόνια και μετά την αποφράδα ημέρα της πρωθυπουργοποίησής του ακολουθεί την ίδια ολέθρια νεοφιλελεύθερη συνταγή), διαφαινόταν παράλληλα η ενίσχυση ενός μετώπου εθνικιστικού χαρακτήρα.  Ήδη από τον Ιανουάριο του 1991 ένα μεγάλο κύμα Αλβανών και Βορειοηπειρωτών φυγάδων κατακλύζει την Ελλάδα, αρχίζοντας να διαμορφώνει σταδιακά στη χώρα ένα πυρήνα ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεολογημάτων. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ, Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΥΠΕΞ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΑΛΒΑΝΙΑ.


Είναι η περίοδος που παράλληλα, αρχίζει να αναπτύσσεται το λεγόμενο «σκοπιανό» ζήτημα, με τη διεκδίκηση εκ μέρους του νεοσύστατου μικρού κράτους της πρώην Γιουγκοσλαβίας του ονόματος «Μακεδονία».  Η εσωτερική πίεση εσωτερικεύεται και στην κυβέρνηση, αφού προκύπτει σοβαρή αντίθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Σαμαρά. Ο τελευταίος επιχειρεί μονομερώς να υλοποιήσει μια προσωπική γραμμή αδιάλλακτης στάσης έναντι των Σκοπίων, που έρχεται σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή όσο και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, τον Απρίλιο του 1992 ο Σαμαράς οδηγείται σε παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ανοίγοντας τις διαδικασίες για μια συνολικότερη ρήξη με την παράταξή του. Στις 21 Οκτβωρίου παραιτείται από βουλευτής και από στέλεχος της ΝΔ.
ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Ο υποτιθέμενος λόγος της ρήξης έχει πλέον πλήρως απομυθοποιηθεί, κάτι που συνιστά την κορωνίδα της λαϊκίστικης και πατριδοκάπηλης φύσης του ανερμάτιστου πολιτικάντη. 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ "ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Με το σύνθημα «Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς», που έκτοτε τον ακολουθεί από τους λίγους περιθωριακούς φίλους του, κυρίως των "κρυφοεθνικιστών της γραβάτας", οι υποστηρικτές του υποδέχονται στις 30 Ιουνίου 1993 την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Πολιτική Άνοιξη. Στην ΠΟΛΑΝ συσπειρώνονται νέοι πολιτικοί, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λεντάκης από την Αριστερά, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης (Θεσσαλονίκης) και ο Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας).  Πρόκειται για ένα ακροδεξιό μόρφωμα από το οποίο αποχώρησαν εγκαίρως τα αξιοπρεπή στελέχη (όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης) ενώ τα ακροδεξιά απόβλητα τύπου Σταμάτη, Λαζαρίδη, Φαήλου και Μπαλτάκου παραμένουν μέχρι τέλους, ακολουθώντας ως πιστά κοπρόσκυλα το ακραίο αφεντικό τους. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα, που η εν λόγω συμμορία βρέθηκε στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου.
Φυσικά σύσσωμο το στελεχειακό δυναμικό και η βάση της ΝΔ σφραγίζουν το Σαμαρά με την ιδιότητα του "αλήτη" και του "προδότη". Το σχετικό σύνθημα δονεί τις κομματικές συγκεντρώσεις, χαρίζοντας στην ιστορία της πολιτικής επικοινωνίας ένα από τα πιο συγκλονιστικά συνθήματα μαζικής αποστροφής του λαού απέναντι σε ένα περίττωμα του πολιτικού βίου.
 
 
 
Δικαιώνονται στις εκλογές του 1993, οπότε και ουσιαστικά εξαιτίας του Σαμαρά νεκρανασταίνεται το αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ, εκλέγεται θριαμβευτικά και -κυρίως μετά την εκλογή του γερμανοτραφή Σημίτη- "χτίζει" τα προεόρτια της σημερινής πτωχευτικής και ξεπουληματικής διαδικασίας. Άλλωστε, ο συσχετισμός της ίδρυσης της ΠΟΛΑΝ με εγχώρια και διεθνή διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία ξεκινούν από τις χρηματοδοτήσεις του Κόκκαλη και φτάνουν μέχρι τις λίστες της Siemens, είναι πασιφανής.



Το φιάσκο του σαμαρικού εγχειρήματος οδηγεί τον ανεκδιήγητο πολιτικάντη πίσω στο νεοδημοκρατικό μαντρί περίπου μία δεκαετία αργότερα. Με κερκόπορτα την ευρωβουλή και στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού, όπου το μοναδικό έργο του περιορίζεται στον διορισμό ολόκληρης της...γενέτειράς του, Καλαμάτας, στο νεότευκτο τότε Μουσείο της Ακρόπολης...
...δυστυχώς η λαϊκίστικη επιρροή του που απέδωσε λόγω του ανεξέλεγκτου μνημονιακού ζόφου που είχε διασπείρει ο πρώην συμφοιτητής και κολλητός του, gap, τον έφερε όχι απλά πρόεδρο της ΝΔ αλλά και...πρωθυπουργό, εξασφαλίζοντας ένα μαύρο μέλλον για ολόκληρη τη χώρα. Τα αρνητικά αυτά γεγονότα συνεπάγονται, μεταξύ άλλων, την πλήρη αποσάθρωση της ΝΔ ως δημοκρατικής κεντροδεξιάς δύναμης: κουβαλώντας όλο το ακροδεξιό σκουπιδαριό από την αποτυχημένη ΠΟΛΑΝ, η άλλοτε αξιοπρεπής κεντροδεξιά παράταξη (που, μάλιστα, μετά τα ερείπια που άφησε ο Μητσοτάκης, εκδημοκρατίστηκε και ορθολογικοποιήθηκε με εντυπωσιακά αποτελέσματα υπό την ηγεσία του Μ.Έβερτ και κυρίως του Κ.Καραμανλή) μετατρέπεται σε ένα ακροδεξιό, καιροσκοπικό συνοθύλευμα  (ουσιαστικά νεκραναστήθηκε η ακροδεξιά ΝΔ του Αβέρωφ, στη χείριστη όμως εκδοχή της), όπου επιλογές όπως η έμμεση ερωτοτροπία με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, η "καταδίκη" δημοκρατικών δυνάμεων και δράσεων αλλά πάνω απ'όλα η πλήρης υποταγή στην προδοτική μνημονιακή πολιτική και η διάσωση του μεγάλου σοσιαλΗστικού ολετήρα (όπως ακριβώς έκανε και το 1993 με την ΠΟΛΑΝ) διώχνουν τους μετριοπαθείς δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους τους προς νέες πολιτικές κατευθύνσεις.
Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που κουβαλάει το ερπετό του πολιτικαντισμού παραθέτει η ιστοσελίδα το Κουτί της Πανδώρας, στις 11 Ιουλίου του 2013:
 "Στις 30 Ιουνίου, σε μια ταβέρνα στο Παγκράτι, ο Σαμαράς συνέφαγε με 50 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τους πιο έμπιστους. Μετά το τέλος του δείπνου, μια τούρτα με 20 κεράκια έκανε την ενφάνισή της. Δεν γιόρταζε κανένας 20χρονος της παρέας. Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ, γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης, όντας Πρόεδρος της ΝΔ."

21 χρόνια, λοιπόν, το μόνο που άλλαξε είναι ότι το "Αλήτη, Προδότη Σαμαρά" δεν αναφωνούν μόνο οι προδομένοι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ που βλέπει τη χώρα του να καταστρέφεται από μία δράκα γερμανόδουλων και εκβιαζόμενων περιθωριακών σταγονιδίων. Ουσιαστικά τρία χρόνια άντεξε η ΠΟΛΑΝ (στις εκλογές του 1996 εξαφανίστηκε), ας ελπίσουμε ότι η τωρινή "καριέρα" του πορδυπουργού δεν θα φτάσει την τριετία, γιατί μέχρι τότε θα έχει εξαφανιστεί ολόκληρη η χώρα.
 
anemosantistasis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου