Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι Αν. Έλληνες για τα φάρμακα

Οι Αν. Έλληνες για τα φάρμακα 


«Απαράδεκτη είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, να πληρώνει ο ασθενής όλο το κόστος του πρωτότυπου φαρμάκου, πάνω από την τιμή του αντίστοιχου γενοσήμου» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς.

«Σε μια περίοδο, που ο λαός μας είναι οικονομικά εξαθλιωμένος και πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να σιτίσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, το Υπουργείο επιβάλει ακόμα μεγαλύτερο κόστος για την αγορά των πρωτοτύπων φαρμάκων.
Ο ασθενής θα αναγκάζεται να πληρώνει το 100% της διαφοράς τιμής, μεταξύ πρωτοτύπου και γενοσήμου φαρμάκου.
Η απόφαση αυτή, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην Υγεία των πολιτών, με επιπτώσεις, ίσως ακόμα και για τη ζωή τους.
Διερωτάται λοιπόν κανείς, από που προέρχονται αυτές οι εντολές, όταν είναι βέβαιο, ότι θα υπάρξουν συνέπειες, όχι μόνο στην Υγεία των ασθενών αλλά και στο Σύστημα Υγείας;
Είναι βέβαιο, ότι οι επιπλοκές, λόγω της θεραπείας με γενόσημα φάρμακα, θα οδηγήσουν σε αύξηση της παθογένειας και της ανάγκης νοσηλείας των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί το κόστος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που η Κυβέρνηση τόσο παθιασμένα επαγγέλλεται ότι αγωνίζεται να μειώσει!» τονίζει ο κ. Μελάς.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου