Του Κώστα Παντελάκη*
Θα αφήσουν την χώρα να διαλυθεί , δεν τους νοιάζει ,ποτέ δεν τους ένοιαζε, τα λεφτά τους είναι σίγουρα και ασφαλή έξω.
Ο κόσμος θα βρίζει τους ξένους,και αυτοί θα είναι πάλι άρχοντες του τόπου, αφού θα χρειαστούν να αναλάβουν τον ντόπιο πληθυσμό.
Είναι σα να είχαμε σοβαρή γρίπη, καλέσαμε τον γιατρό (τρόικα) να μας θεραπεύσει, κι αυτός μας έδωσε ένα φάρμακο (μνημόνιο) που σαν παρενέργεια μας προκάλεσε καρκίνο, ενώ ούτε την αρχική γρίπη θεράπευσε.
Πως αλλιώς να περιγράψουμε μία συνταγή που απο την μία δημιουργεί 1,5 εκ ανέργους αλλά απο την άλλη απαιτεί περισσότερα φορολογικά έσοδα;
Πως να περιγράψουμε μία συνταγή οδηγεί στην απώλεια του 30% του εθνικού πλούτου, υπονομεύοντας έτσι και την δυνατότητα της χώρας να δώσει πισω τα δάνεια, για την αποπληρωμή των οποίων μπήκαμε σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια;
Πως να περιγράψουμε μια συνταγή που αφήνει τους έλληνες να ξεπαγιάζουν, οδηγεί στην καταστροφή των δασών και σε νέφος αιθαλομίχλης στις πόλεις ενώ αποτυγχάνει ακόμη και τα έσοδα απο τα καύσιμα θέρμανσης να ανεβάσει;
Πως να περιγράψουμε μία συνταγή που ακολουθήσαμε γιατί είχαμε μεγάλο έλλειμμα το 2009 (βοηθούντος και του κ Γεωργίου της ελστάτ ) και τώρα το έλλειμμα είναι το μικρότερο των προβλημάτων μας, όχι γιατι το λύσαμε κι αυτό αλλά γιατί στην προσπάθειά μας να το λύσουμε, αποκτήσαμε νέα πολύ χειρότερα προβλήματα(ανεργία, ΧΑ στο 10%,πτώση Αεπ,αυτοκτονίες, γενικευμένη καταστροφή).
Για το 2014, το αρχικό μνημόνιο δεν προέβλεπε μέτρα, επειδή εκτιμούσε πως η ελληνική οικονομία θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη, θα δανειζόταν από τις αγορές και το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος θα είχαν υποχωρήσει σημαντικά!
Ομως ήδη από πέρυσι επιβλήθηκαν νέα μέτρα, ύψους 4,2 δισ. ευρώ, για το 2014, τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν, αλλά η τρόικα εκτιμά τώρα πως δεν επαρκούν και ζητεί επιπλέον 2 δισ. ευρώ.
Τα συγκεκριμένα μέτρα εντάσσονται στο πακέτο των 14,2 δισ. ευρώ (καθαρή απόδοση 13,5 δισ. ευρώ), που αποφασίστηκαν το φθινόπωρο του 2012 και εκτίονται μέχρι και το 2016, αλλά με μειούμενη απόδοση από το 2015 και μετά.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως από πέρυσι, με το Μεσοπρόθεσμο 2013-16, εκτιμήθηκε πως θα υπάρξει δημοσιονομικό «κενό» ύψους 3,9 – 4,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, που θα πρέπει να καλυφθεί με μέτρα τα οποία θα αποφασιστούν με την κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου 2014 – 2017.
Απλά, το συγκεκριμένο πακέτο ζητείται από τους ελεγκτές να διευρυνθεί κατά 2 δισ. ευρώ και μάλιστα να είναι εμπροσθοβαρές και τα 2 δισ. ευρώ να εφαρμοστούν το 2014.
Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει πια, ούτε και αυτοακρωτηριαζόμενοι υπάρχει ελπίδα να σωθούμε.
Χρειάζεται απόφαση για κατά μέτωπο συγκρούσεις και θυσίες.
Ψυχικό σθένος και πείσμα διαθέτουμε, ή μόνο για διαπιστώσεις και καταλογισμό ευθυνών (πάντα στους άλλους), είμαστε εύκαιροι;
Το ερώτημα θ΄απαντηθεί εξ ανάγκης και μάλλον συντόμως.
* Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων ,με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου