Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

"Ηγετη μέ αξιοπρέπεια χρειάζεται η Ελλαδα μας,νά βάλει πέντε στόχους ,πού μπορούμε νά πετύχουμε χωρίς ατελείωτα καί άσκοπα φληναφήματα. "

 

Η σημερινή πολιτική ελίτ , θυμίζει τό πουλί πού φοβάται νά εγκαταλείψει τό κλουβί του, καί άς είναι η πόρτα τού κλουβιού ανοιχτή. Θά τό εγκαταλείψει μόνον όταν φοβηθεί. Όχι γιατί δέν έχει πιά τροφή στό κυπελλάκι του καί νερό, αλλά γιατί τρόμαξε από κάποιον άλλο τυχαίο θόρυβο. Καί θά χαθεί στήν μεγάλη πόλη.
Αν δεν ήμασταν αποφασισμένοι να τρώμε χαρούπια και πέτρες έως σήμερα, τότε καιρός να γίνουμε. Αλλιώς, ας μείνουμε στα τέσσερα ώσπου να πεθάνουμε. Ας κάτσουμε να τους παρακαλάμε να λυπηθούνε τάχα τις θυσίες μας. Κρίμα μονάχα στους ερχόμενους Έλληνες, που είναι αθώοι και θα πληρώσουν ακριβά το έλλειμμα ψυχής των σημερνών. Οι εταιροι ΔΕΝ είναι ούτε αδέλφια, ούτε φίλοι, ούτε συμπαραστάτες μας στις δυσκολίες της ζωής. Άπληστα όρνια είναι μονάχα, που περιμένουνε την πιο κατάλληλη στιγμή, για να ξεσκίσουν και να διαμοιράσουν τις σάρκες μας. Δε θέλουν να έχουμε πλεόνασμα, ούτε να βγούμε στις αγορές, ούτε και να σταθούμε ποτέ ανεξάρτητοι στα πόδια μας. Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω οτι όσο έχουμε αυταπάτες πως όλα αυτά δε γίνονται σκοπίμως για να διαλύσουν τις αντιστάσεις, να αποδεκατίσουν την κοινωνία μας, να πλήξουν το ηθικό και την υπερηφάνεια μας εξαθλιώνοντάς μας. Εχουν σκοπό να μας επιβληθούν μονίμως, προσεταιριζόμενοι τον ορυκτό πλούτο και τη Δημόσια περιουσία μας (είναι και σε πλεονεκτική γωνία το οικόπεδο), όσο σφυρίζουμε αμέριμνοι τραγούδια ελπίδας και προσμονής,ευελπιστούντες σε μιάν αλληλεγγύη φάντασμα που δεν υπάρχει, θα είμαστε στα σίγουρα χαμένοι και άξιοι της μοίρας μας. Ότι κάνουμε μόνοι μας. Ενωμένοι και μόνοι μας. Οι "δουλείες" της χώρας ,χτίστηκαν επί δεκαετίες με την διαφθορά, τον υπερδανεισμό, τους νταβαντζήδες και τους πολιτικούς-υπαλλήλους τους, με τον διεφθαρμένο και τυχοδιωκτικό συνδικαλισμό, με το ξεχαρβάλωμα και ξεχείλωμα του κράτους, με "ψευτοπροοδευτικούς" χωμένους παντού, κι ενοχικούς “δεξιούς” ,που τους έκαναν τόπο ή ενίοτε χώθηκαν κι αυτοί στην προσοδοφόρα λάσπη. Δεν βλέπω να έχει αλλάξει σχεδόν τίποτε, χτίστηκαν οι "δουλειες", και χτίζονται. Απο τα δάνεια των μνημονίων, (που δήθεν πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις),η ελληνική αγορά είναι ζήτημα αν είδε κατι,οταν κάποιοι πονηροί χαίρονται τα υπόλοιπα, και κάποιος στο μέλλον θα βγει να πει πάλι ότι μαζί τα φάγαμε, εσείς πρέπει τώρα να τα ξεχρεώσετε. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα αύξησης της παραγωγής ή μηπως περιορισμού της φοροδιαφυγής... Μήπως επειδή είναι αποτέλεσμα συρρίκνωσης, και φοροεπιδρομής στα γνωστά υποζύγια το πλεόνασμα είναι τελείως εφήμερο;;; Με μια "αναπτυξιακή ανυπαρξια", και με τη φοροδοτική ικανότητα σταδιακά να εξαντλείται, σε τι μπορούμε να ελπίζουμε; Με δυο λόγια η "επιτυχία" του πλεονάσματος δεν έχει δυναμικά χαρακτηριστικά,είναι εφήμερο λογιστικό δημιούργημα,και το γεγονός αυτό το γνωρίζουν καλά οι "κουτόφραγκοι."


Κώστας Παντελάκης-Πολιτευτής Ν.Χανίων ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου