Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: «ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 180!»

Σαμαράς σε Καραμανλή: «Βάλε πλάτη να μαζέψουμε τους 180!» 


Όλη η αλήθεια για τη δημόσια συνάντηση των δυο ανδρών

Δεν έγινε συζήτηση για πρόσωπα που θα μπορούσαν να προταθούν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας- Δεν έγινε συζήτηση για πιθανή υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή, προφανώς με δεδομένη τη θέση του, ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Για το γεύμα των δυο ανδρών στο Χίλτον γράφτηκαν πολλά και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα τις επόμενες μέρες. Τα περισσότερα αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας ή ακόμα και των επιθυμιών που έχουν ορισμένοι...
Η αλήθεια όμως και το επίκεντρο της συνάντησης είναι αλλού. Δεν είναι σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στον Κώστα Καραμανλή, αλλά στο τι απάντησε ο τελευταίος.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρα πληροφορίες του Newsbomb, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είπε κάτι συγκεκριμένο στον κ. Σαμαρά.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή πρέπει πρώτα από όλα να διευκρινίσουμε, ότι ο γενικότερος αναβρασμός που επικρατεί στο «καραμανλικό στρατόπεδο» για τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχει θορυβήσει το Μαξίμου.
Αυτό μάλιστα που θορύβησε έντονα το Μαξίμου ήταν το αναλυτικό και απολύτως έγκυρο ρεπορτάζ του Newsbomb με τίτλο: «Κ. Καραμανλής: Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!» το οποίο αναπαράχθηκε ευρέως από πολλά μέσα ενημέρωσης.
Οι διαπιστώσεις του πρώην πρωθυπουργού έβαλαν σε σκέψεις τον Αντώνη Σαμαρά που το τελευταίο διάστημα καταβάλλει «υπεράνθρωπες» προσπάθειες να συγκενρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 180 βουλευτών.
Την ίδια ώρα, ο πόλεμος λάσπης που εξαπολύουν κατά του Καραμανλή κάποια «παράκεντρα» και ιστότοποι που σχετίζονται με το περιβάλλον του Σαμαρά ώθησαν – μεταξύ άλλων – τον πρωθυπουργό να θέλει να συναντήσει τον Καραμανλή για να διαχωρίσει τη θέση του.
Τα υπόλοιπα που γράφονται από ορισμένους περί προτάσεως του Σαμαρά σε Καραμανλή για την ΠτΔ αγγίζουν τα όρια της αστειότητας, αφού ακόμα κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι οι δυο άνδρες δεν θα το συζητούσαν σε κάποιο δημόσιο γεύμα.
Ο διάλογος των δυο ανδρών: Κώστα βάλε πλάτη να μαζέψουμε τους 180!
Αν κάτι προέκυψε σοβαρό απ' τη συνάντηση μεταξύ των Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά ήταν η έκκληση του πρωθυπουργού στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να συμμετάσχει κι αυτός στο σαφάρι του Μαξίμου προκειμένου να πετύχει να μαζέψει τους 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας απ' την παρούσα Βουλή και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές!
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Newsbomb.gr, ο Αντ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κ. Καραμανλή του είπε:
- Κώστα, εκεί προς τα τέλη του χρόνου, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα ήθελα να κάνεις κι εσύ προσπάθεια, να τηλεφωνήσεις σε όποιον νομίζεις ότι μπορείς να επηρεάσεις, για να μαζέψουμε τους 180, έχει μεγάλη σημασία αυτό!
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να απαντήσει επί του αιτήματος αυτού.
Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θεωρεί πολύ δύσκολη έως και απίθανη τη δυνατότητα να συγκεντρωθούν οι 180.
Πάντως ο Σαμαράς του είπε στη διάρκεια της συνάντησης, ότι υπό προϋποθέσεις αυτό είναι δυνατό και γι' αυτό ζήτησε και τη δική του συνδρομή.
Μάλιστα σε κάποια στιγμή του είπε ότι «έχουμε βρει 170 και πάμε για τους 180»...
Όπως μάλιστα του είπε, πολλά θα εξαρτηθούν απ' το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί στις αρχές του 2015.
Επ' αυτού εμφανίστηκε αισιόδοξος και είπε στον Καραμανλή, ότι μετά την επιτυχή έκβαση της δοκιμασίας του stress test των τραπεζών το κλίμα θα αλλάξει.
Και γενικά στις αρχές του 2015 θα είναι καλύτερο για την κυβέρνηση.
Κατά τα άλλα, όπως επιμένουν οι πληροφορίες μας:
- Δεν έγινε συζήτηση για πρόσωπα που θα μπορούσαν να προταθούν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Δεν έγινε συζήτηση για πιθανή υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή, προφανώς με δεδομένη τη θέση του, ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Μάλλον μια γενικού περιεχομένου κουβέντα έγινε, με εξαίρεση την έκκληση του Σαμαρά στον Καραμανλή να «βάλει πλάτη για τους 180»...
Είναι σαφές και το επισημαίνουν αυτό και πρόσωπα τα οποία συζητούν με τον πρώην πρωθυπουργό, ότι τον Σαμαρά τον ενδιέφερε η εικόνα από μια συνάντηση με τον Καραμανλή, ώστε να δοθεί η αίσθηση της συσπείρωσης της παράταξης, ενόψει κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.
Γι' αυτό εξάλλου ζήτησε ο ίδιος τη συνάντηση και μάλιστα σε χώρο (όπως είναι το εστιατόριο "MILOS" του Χίλτον) όπου η συνάντηση ήταν δεδομένο ότι θα δημοσιοποιηθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου