Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γ.Πανούσης: «Το άκουσα και έμεινα με το στόμα ανοιχτό – Ανακάλεσα τη διαταγή, ζήτησα ΕΔΕ, ο αρχηγός ζήτησε παραιτήσεις»


590_477559222c83676e9e7b79142dbc43d9
Πανούσης: Αυτοαποκεφαλίστηκε ο αξιωματικός που υπέγραψε την εντολή – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σοβαρό θέμα που προέκυψε μετά την κυκλοφορία εγγράφου που έκανε λόγο για ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Όπως τόνισε, δεν είχε καμία γνώση για το έγγραφο, για το οποίο δεν ακολουθήθηκε η διοικητική διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ανακάλεσε τη σχετική διαταγή, ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε παραιτήσεις.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης» αναφορικά με το ότι ανοίγουν τα σύνορα, ενώ απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ, διευκρίνισε ότι «δεν θα έχω ειδικές σχέσεις ούτε με μίντια ούτε με δημοσιογράφους. Ειδικά τηλεφωνήματα με ειδικές συνεντεύξεις δεν θα υπάρχουν για μένα. Θα τα συζητάμε όλα μαζί».
«Ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε να χειριστώ το υπουργείο. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω πολιτική καριέρα μέσω υπουργείου. Έλεος, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση και ο αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις. «Γιατί εμφανίζεται ένα κείμενο και αυτό θα έπρεπε κανονικά να έχει περάσει από την ιεραρχία και στη συνέχεια σε μένα και να σταλεί σε όλες τις μονάδες. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κείμενο από το πουθενά», ανέφερε.
«Δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική. Δεν έχει διαμορφωθεί το υπουργείο, συζητούνται διάφορα πράγματα. Κανείς δεν έχει πει αυτά τα πράγματα», επανέλαβε και συνέχισε:
«Ανοίγουν τα κρατητήρια, τα κέντρα… τέτοια αφέλεια. Έχουμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα το οποίο το λύνουμε. Θα δούμε όλη τη διαδικασία και πώς δεν ακολούθησε τη διοικητική διαδικασία».
«Πού ακούσατε μεταναστευτική πολιτική; Θα γινόταν με την υπογραφή ενός ταξιάρχου αυτό;», διερωτήθηκε ακόμη.
«Δεν είχα καμία γνώση… λίγη αυτοσυγκράτηση σε κάποια θέματα…», τόνισε ακόμη.
Πανούσης: Αυτοαποκεφαλίστηκε ο αξιωματικός που υπέγραψε την εντολή 
«Διέταξα να γίνει προκαταρκτική διοικητική εξέταση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σχετικά με τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και την «ελεύθερη» διέλευσή τους πλέον προς το εσωτερικό της χώρας.
Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών. Επισήμανε, μάλιστα ότι αυτοαποκεφαλίστηκε ο αξιωματικός που υπέγραψε την εντολή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «ζούγκλα παραπληροφόρησης», ενώ, παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξή του, λέγοντας «έμεινα με το στόμα ανοιχτό, ακούγοντας την είδηση».
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου