Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ολονύχτιες συσκέψεις βουλευτών της ΝΔ για να βρουν με ποιο τρόπο θα διώξουν τον Σαμαρά

Ολονύχτιες συσκέψεις βουλευτών της ΝΔ για να βρουν με ποιο τρόπο θα διώξουν τον Σαμαρά
Ολη τη νύχτα  κράτησαν χθες οι συσκέψεις και τα «δείπνα» των διαφόρων ομάδων,  στη Νέα Δημοκρατία, εν όψει της σημερινής, κρίσιμης συνεδρίασης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου θα συζητηθούν τα αίτια της βαριάς ήττας, της 25ης Ιανουαρίου.

Το συμπέρασμα, στο οποίο έχουν καταλήξει, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως όσο παραμένει πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς, η παράταξη δεν έχει καμιά τύχη, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.


Γι’ αυτό και αναζητούν τρόπους, προκειμένου να απαλλαγούν από τον τέως πρωθυπουργό, που τον θεωρούν, πια, «βαρίδι» για την παράταξη. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, με το ειδικό βάρος της, φέρεται αποφασισμένη να ζητήσει ανοιχτά από τον κ. Σαμαρά, να διευκολύνει την παράταξη, αποχωρώντας από την ηγεσία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των φερόμενων ως «δελφίνων», Κυριάκου Μητσοτάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Νίκου Δένδια.  Ενδεικτικό για το βαρύ κλίμα που επικρατεί για την ηγεσία, είναι και το άρθρο του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου, με ευθείες βολές για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, δείχνει «γαντζωμένος» στην εξουσία και στην προσπάθειά του αυτή, εμφανίζεται διατεθειμένος να «θυσιάσει» ακόμη και στενούς του συνεργάτες.
Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, φέρουν τον τέως πρωθυπουργό, να έχει ήδη ζητήσει από πρόσωπα που αποτελούσαν το στενό του κύκλο, όπως οι Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιώργος Μουρούτης, να «εγκαταλείψουν» την Συγγρού.

Ο κλοιός, όμως, για τον κ. Σαμαρά στενεύει επικίνδυνα, μετά και τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία σε «ελεύθερη πτώση», να ακολουθεί την τύχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ η πλειοψηφία και των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρεί αναγκαία την αλλαγή ηγεσίας, ως όρο για την ανάκαμψη της παράταξης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος, τόσο σήμερα, όσο και την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, να... σηκώσει το γάντι, αν προκληθεί, επωφελούμενος από τις δυσλειτουργικές διατάξεις του κομματικού Καταστατικού, που θέτουν ως προϋπόθεση, για να τεθεί, απλώς, ζήτημα ηγεσίας, να το ζητήσει το 1/3 των μελών κάθε οργάνου, συμπεριλαμβανομένου του Συνεδρίου, ενώ για να τεθεί σε ψηφοφορία, απαιτείται το 50%.

Βενιζέλος «τρώει» Κακλαμάνη

Αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρ` ότι έχει δηλώσει ότι αποχωρεί, φροντίζει πριν να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του, με τον προκάτοχό του. Επικαλούμενος την άμεση ή έμμεση σύμπραξή τους, με το εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ), ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στην καθαίρεση, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, έξι μελών της, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Απόστολος Κακλαμάνης!
Οι υπόλοιποι καθαιρεθέντες, είναι οι πρώην υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Μανώλης Οθωνας, οι πρώην βουλευτές Κώστας Τριαντάφυλλος και Χάρης Τσιόκας, καθώς και η Ντίνα Λάζαρη.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου