Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Καπελέρης καίει τον Παπακωνσταντίνου!

παπακ
Με τον Ιωάννη Καπελέρη, πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο βήμα του μάρτυρα άνοιξε η «αυλαία» του Ειδικού Δικαστηρίου για τους χειρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως προς τη λίστα Λαγκάρντ σήμερα, Τρίτη.

Ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι περί τα τέλη του 2010 τον κάλεσε ο τότε υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου και του παρέδωσε έντυπο με 10 ονόματα, χωρίς άλλη ένδειξη.

«Μού ζήτησε να κάνω έρευνα ως προς το φορολογικό προφίλ τους. Το μόνο που μου είπε ήταν ότι πρόκειται για πρόσωπα που έχουν λεφτά στο εξωτερικό, τίποτε σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ».


«Τα αντέγραψα σε δικό μου έντυπο με τα διακριτικά του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, έφτιαξα έναν φάκελο με βάση και τις φορολογικές δηλώσεις των προσώπων αυτών των δύο-τριών τελευταίων ετών, και του τον παρέδωσα. Θυμάμαι ότι τα ποσά ήταν δυσανάλογα με τις δηλώσεις. Μόνο το όνομα της κυρίας Φιξ έχω συγκρατήσει» τόνισε ο μάρτυς.

«Δεν ξανασυζητήσαμε το θέμα, ύστερα και από μια σχετική σύσκεψη. Θεώρησα ότι αυτά τα στοιχεία δόθηκαν εν συνέχεια στον διάδοχό μου στο ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. Ήταν μεγάλος ο φόρτος εργασίας εκείνη την περίοδο, με τα θέματα της τρόικας…».

«Δεν εισέπραξα πάντως ότι ήθελε να ξεχαστεί το θέμα από τον υπουργό» απάντησε ύστερα από ερώτηση του προέδρου.

«Όσο για την πρώτη φορά που συζήτησα με τον κ. Διώτη, ήταν πολύ αργότερα, στα πλαίσια της διαδικασίας στη Βουλή».

«Δέκα ονόματα μου έδωσε, δέκα ονόματα ανέγραψα στο έντυπο» επισήμανε κατηγορηματικά σε ερώτηση της εισαγγελέως.

«Δεν θυμάμαι να ειπώθηκε τίποτε σχετικό με λίστα Λαγκαρντ στη σύσκεψη της 24ης Ιανουαρίου 2011. Ο υπουργός είπε απλώς ότι υπάρχει λίστα με ονόματα καταθετών στο εξωτερικό». Και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Υπήρχε προβληματισμός για το ποια υπηρεσία θα διενεργούσε τον έλεγχο, το ΣΔΟΕ, ειδικά συνεργεία, ποιος;…».

Ο κ. Καπελέρης σημείωσε ενημερωτικά προς το δικαστήριο ότι 17.000 καταγγελίες είχαν πρωτοκολληθεί στην υπηρεσία μόνο κατά τη θητεία του και 1.700 στο προσωπικό του γραφείο.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου