Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Θεοδωράκης, κομίζει μήνυμα από το Βερολίνο, σε Τσίπρα: Να φτιάξουμε μία μνημονιακή συγκυβέρνηση!

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές ζυμώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ιδίως από την Αριστερή Πλατφόρμα στη συμφωνία με τους εταίρους, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναζητήσει "αλλού" την πλειοψηφία -φωτογραφίζοντας τις ΚΟ τόσο του κόμματός του όσο και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- και να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση.


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα των ευρωπαϊκών συναντήσεών του, της περασμένης εβδομάδας.
Όπως είπε ο ίδιος«υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα στην Ευρώπη» , τα οποία, όπως εξήγησε, θα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα.
Επίσης ανησυχητικό μήνυμα χαρακτήρισε «τον διχασμό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τα 55 “ναι” και τα 45 “όχι” στις αποφάσεις Τσίπρα» εκφράζοντας την ελπίδα να μην επικρατήσει και στη κυβέρνηση, μολονότι «υπάρχουν σημάδια ότι υπουργοί της κυβέρνησης συμπεριφέρονται περισσότερο ως αρχηγοί συνιστωσών, παρά ως υπουργοί μιας εθνικής κυβέρνησης».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι «λάθος μήνυμα προς το εξωτερικό το να μιλούν οι υπουργοί από τη μια για έκτακτους φόρους και από την άλλη να βολεύουν φίλους και ημετέρους, να δίνουν κάποιες αυξήσεις σε συνδικαλιστές που πιέζουν και σε κάποιους άλλους που τους βοήθησαν και να λένε ότι θα τους ξαναπάρουν στο Δημόσιο».
Ερωτηθείς σχετικά με τα νομοσχέδια που θα κληθεί να ψηφίσει στη Βουλή το Ποτάμι, τόνισε ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, να τοποθετηθούν οι βουλευτές, αυτοί που έχουν αντίρρηση να το πουν, να καταλάβουμε τι αντιρρήσεις έχουν και να πάμε παραπέρα».
«Εμείς» πρόσθεσε «λέμε να τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το 55-45 που είχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή: ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου