Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στη δικαιοσύνη το θέμα με τους διοικητές των Νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν


Στη δικαιοσύνη το θέμα με τους διοικητές των Νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν

Τους το έχει ζητήσει με έγγραφό του ο Κουρουμπλής

Τη νομική οδό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλύσει με «ανώδυνο», οικονομικά, τρόπο το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που έχει προκύψει μετά την άρνησή τους να παραιτηθούν, όπως τους έχει ζητήσει με έγγραφό του ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.


Ο υπουργός τους καλεί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, και έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι. Το υπουργείο Υγείας μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκύψει, επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο, απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

Η πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αρνούνται να παραιτηθούν υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) όπου υπάγονταν και κατέχουν τη θέση μετά από επιλογή της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών ΕΣΥ, ωστόσο πηγές του υπουργείου Υγείας αφήνουν αιχμές για «δήθεν αξιολόγηση» την οποία αμφισβητούν και κάνουν λόγο «για επιλογή με το γνωστό κομματικό τρόπο».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου