Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σγουρίδης: Η Ελλάδα δέχεται διεθνές bullying


Σγουρίδης: Η Ελλάδα δέχεται διεθνές bullying

«Ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν ξεκινήσει επαφές με ρωσικές εταιρείες»

Ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με ρωσικές εταιρείες, αναζητώντας φόρμουλα συνεργασίας για την εξαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων. Αυτό δήλωσε μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, οποίος παράλληλα ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας σε περίπου τριάντα επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να πιστοποιηθούν και να είναι έτοιμες για εξαγωγές στη Ρωσία όταν αρθεί το εμπάργκο.


«Μετά τη συνάντηση που είχα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγεινομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας Αλέξι Αλεξένκο, στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και Ποτών της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Σγουρίδης, «ανοίξαμε έναν φεγγίτη στις ελληνορωσικές σχέσεις ως προς την εξαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων. Ο φεγγίτης, έγινε μια πύλη εισόδου μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Έτσι αποφασίστηκε να μπορεί ελληνορωσικές επιχειρήσεις να εξάγουν χύδην νωπά αγροτικά προϊόντα που θα συσκευάζονται στη Ρωσία, θα διανέμονται εκεί, και το όφελος θα μοιράζεται και στα δυο μέρη. Είναι προτιμότερο αυτό, από το να πηγαίνουν στη χωματερή, έναντι κάποιου αντιτίμου, όλα αυτά τα νωπά προϊόντα. Ήδη, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Ήδη, ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί βρίσκονται σε επαφή με ρωσικές επιχειρήσεις. Ήδη, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα».
Εξάλλου, αναφερόμενος στον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ο κ. Σγουρίδης εκτίμησε ότι η υλοποίησή του θα έχει οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Τέλος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για «διεθνές μπούλινγκ που δέχεται η Ελλάδα», το οποίο με υπομονή, επιμονή και εργασία θα ξεπεραστεί προς όφελος του ελληνικού λαού.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου