Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Διάσπαση στη ΝΔ με νέο κόμμα Τζιτζικώστα, Μπαλτάκου, Βορίδη αναγγέλλει το Antinews

tzitzikostas-voridis-baltakos-630x400
Γαλάζια «βόμβα» για πιθανή διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας έριξε το σάιτ τουΦαήλου Κρανιδιώτη, το γνωστό Antinews, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Antinews, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος με Τάκη Μπαλτάκο, Μάκη Βορίδη και πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν κατονομάζει.


Όπως γράφει το Antinews, το νέο κόμμα θα κινείται μεταξύ του κέντρου και της Χρυσής Αυγής «και θα προσπαθήσει να τρυγύσει και από τις δύο πλευρές».

Διαβάστε το δημοσίευμα του Antinews:

Είναι γνωστό ότι στην τρικυμία, όταν ζορίζουν τα πράγματα, τα ποντίκια φεύγουν πρώτα. Τρέχουν να σωθούν και αν είναι δυνατόν να βρουν καμιά νέα φωλιά για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, αυτό του ροκανίσματος ό,τι βρουν μπροστά τους.

Το ίδιο σκηνικό δεν θα μπορούσε παρά να ισχύσει και για τα πολιτικά κόμματα. Πόσο μάλλον για τη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται σε φάση… αφασίας. Ένα σχέδιο που μαθαίνουμε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί και οργή για όσους σκέφτονται πώς θα κρατήσουν τον… Τσίπρα για πάντα στην εξουσία.

Ακούγεται λοιπόν στα νεοδημοκρατικά στέκια ότι ο Τζιτζικώστας, ως σίγουρος ηττημένος της Κυριακής, ετοιμάζει… ηρωϊκή έξοδο και ένα σχέδιο για το πολιτικό του μέλλον. Όχι ότι θα αφήσει την Περιφέρεια, αλλά θα ήθελε να το έχει δίπορτο. Το σενάριο λέει ότι ο Απόστολος, μόλις χάσει την Κυριακή τις εκλογές θα αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και θα φτιάξει δικό του κόμμα παίρνοντας μαζί τους πολλούς βουλευτές και στελέχη. Τα νήματα φαίνεται να κινούν οι Μπαλτάκος και Βορίδης που προσφάτως προσχώρησαν στον Τζιτζικώστα καθώς και κάποια άλλα στελέχη που ξέρουν ότι δεν έχουν ούτε μια ημέρα… μέλλον στη Συγγρού.

Το σενάριο λέει ότι το κόμμα θα κινείται μεταξύ του κέντρου και της Χρυσής Αυγής και θα επιχειρήσει να τρυγήσει και από τις δύο πλευρές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι πολύ σκληρές επιθέσεις προς τον Μεϊμαράκη κατά κύριο λόγο καθώς η πλευρά Τζιτζικώστα τον θεωρεί φαβορί για την αρχηγία. Τα αρνητικά σποτάκια για τον Βαγγέλα αποτελούν ουσιαστικά παρακαταθήκη για το μέλλον του νέου πολιτικού εγχειρήματος που θα θελήσει να δημιουργήσει μια νέα Νέα Δημοκρατία και να αφήσει την παλιά να βολοδέρνει. Κάποιες άλλες φήμες λένε ότι στο νέο σχηματισμό θα μπορούσε να ενσωματωθεί ο «Γέροντα η ευχή» Νίκος Νικολόπουλος που δεν έχει πλέον πολιτική στέγη καθώς και ο… Πάνος Καμμένος με την παρέα του μόλις ο Αλέξης τον πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Και υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που θα ήθελαν να παίξουν το ρόλο του «διαλυτή» της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και να εμφανιστούν ως οι νέοι φορείς των συντηρητικών ιδεών.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν απόλυτη βάση τα σενάρια αυτά, ούτε και αν τα γνωρίζουν ορισμένα πολύ σοβαρά και άξια στελέχη που έχουν στηρίξει τον Τζιτζικώστα. Διότι μπορεί να είναι και συζητήσεις πίσω από τις κουρτίνες από τους… μετρ του παρασκηνίου που έχουν ενεργοποιηθεί εσχάτως. Το σίγουρο είναι ότι αν συμβεί αυτό θα φύγουν αυτά τα σοβαρά στελέχη από το πολιτικό πείραμα του Τζιτζικώστα διότι δεν έχουν καμιά σχέση με ακραίες, ύπουλες και διασπαστικές κινήσεις.

Μπορεί η ΝΔ να είναι ένα φθαρμένο μαγαζί που χρειάζεται κατεδάφιση, αλλά την ανασύνταξη δεν θα την κάνει ο Αποστολάκης, ο Τάκης και ο Μάκης που βρήκαν ευκαιρία να ξαναεπιστρέψουν στο πολιτικό προσκήνιο παρ” ότι αυτό τους έχει απορρίψει.

Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η διάσπαση της ΝΔ αυτή τη χρονική στιγμή θα κάνει τον Τσίπρα να τρίβει τα χέρια του. Χωρίς αντίπαλο, ακόμη και με διαλυμένο το δικό του κόμμα, θα μας τυραννά για χρόνια με την ευγενική χορηγία του Τζίτζι και της παρέας του.

Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική στη ΝΔ και όλοι να βάλουν πάνω απ” όλα το καλό της χώρας που περνά από το καλό της παράταξης.

Αλλά αν ορισμένοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους με γεια τους με χαρά τους. Αλλά να ξέρουν ότι τα ποντίκια τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τον δεύτερο πέφτουν στη φάκα.


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου