Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τι είπαν Καραμανλής-Σαμαράς σε Πλακιωτάκη για το συμβούλιο αρχηγών

ti-eipan-karamanlis-samaras-se-plakiwtaki-gia-to-sumboulio-arxigwn
Χωρίς να δεσμευτεί και να δώσει συναίνεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.


Η κυρίαρχη εκτίμηση στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι ο Πρωθυπουργός, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει με την κίνησή του να ζητήσει σύσκεψη των αρχηγών, την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις κατά τη Ν.Δ., ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό.
Παρά την εμμονή διαφόρων παραγόντων της Ν.Δ. κυρίως του δεξιού τόξου να μην προσέλθει το κόμμα στη σύσκεψη, ο Γ. Πλακιωτάκης έχοντας ως «όπλο» και την συμβουλή των δυο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, θα παραστεί, όπως ανέφερε και στον Αλ. Τσίπρα, αλλά διαμηνύει: «Η συμμετοχή μου όμως, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το είδος και το εύρος της συναίνεσης που μπορεί να δώσει το κόμμα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βιώνει τη δική της κρίση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας είχαν ζητήσει πριν από τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, βάζοντας με έμμεσο τρόπο θέμα νομιμοποίησης του Γ. Πλακιωτάκη.
Επί της ουσίας ήθελαν να ορίσουν το πεδίο που θα κινηθεί ο υπηρεσιακός πρόεδρος, με την ομπρέλα της Κ.Ο., ενώ σε αυτή τη λογική δεν ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον οποίο συνομίλησε ο Γ. Πλακιωτάκης που είχε θέσει εξ αρχής θέμα να κινηθεί η Ν.Δ. «θεσμικά» αλλά και «συνθετικά».
Το ενδιαφέρον για την εσωκομματική διαδικασία, είναι ότι η πρωθυπουργική πρωτοβουλία ανέδειξε το διχασμό στο εσωτερικό της Ν.Δ. μεταξύ των μετριοπαθών και σκληρών. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου