Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικό μαχητικό Su24 κατέρριψαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις


# 

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορίακατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει  ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.

Το ρωσικό μαχητικό Su 24που κατερρίφθη από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας.  Εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε πολεμικό αεροπλάνο μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της.



Σύμφωνα με το CNN Turkey, το μαχητικό ανήκε στη Ρωσία. Και οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν ενεργοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους. Το αεροπλάνο συνετρίβη στη συριακή επαρχία της Λατάκειας.
Ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet, επικαλούμενη το CNN Turkey.

«Δεν υπήρξε παραβίαση 
του τουρκικού εναερίου χώρου»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και δηλώνει πως το μαχητικό δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Νωρίτερα η τουρκική πλευρά προειδοποίησε τη Ρωσία σχετικά με την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας κατά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου