Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΚΟ που στέλνει το «Καράβι για τη Γάζα» μετέφερε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος!

Η ΜΚΟ που στέλνει το «Καράβι για τη Γάζα» μετέφερε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος! 

 α μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG/YPJ, μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF για τη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το μέλος του Ισλαμικού Κράτους M.H. από τη Συρία, ο οποίος κρατείται φυλακισμένος στη Ροζάβα, δυτικό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία, μίλησε και περιέγραψε στο ANF τις εξαιρετικές σχέσεις των τζιχαντιστών με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και την περιβόητη τουρκική ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH), η οποία είναι η ίδια που διοργανώνει τα καράβια για τη Γάζα, στα οποία συμμετέχουν και διάφοροι εγχώριοι έξαλλοι αριστεριστές και την οποία το Ισραήλ έχει κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Μ.Η. ομολόγησε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ΜΙΤ, παρέδιδαν οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος στο συνοριακό πέρασμα Ακτσάκαλε – Τελ Αμπιάντ, ενώ τουρκικά ασθενοφόρα από το ίδιο σημείο μετέφεραν τραυματισμένους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικά νοσοκομεία.
Η πόλη Τελ Αμπιάντ απελευθερώθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις στα μέσα Ιουνίου μετά από σύντομη πολιορκία. Το Ισλαμικό Κράτος το έβαλε στα πόδια και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γίνει έξαλλος που η πόλη έπεσε στα χέρια των Κούρδων. Τώρα αποκαλύπτονται και οι λόγοι που ο Ερντογάν δεν ήθελε η Τελ Αμπιάντ να περάσει υπό κουρδική διοίκηση, τους οποίους και υποψιαζόμασταν.
Μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο Firat (ANF), ο Μ.Η. υπογράμμισε ότι το πέρασμα μεταξύ της επαρχίας της Ράκα στη Συρίας και της Ούρφα στην Τουρκία, οι παραδόσεις όπλων και όλες οι άλλες συναλλαγές, γίνονταν μέσω της πόλης Τελ Αμπιάντ, η οποία όπως βλέπετε και στον χάρτη βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα, δίπλα στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε.
Ο Μ.Η. είπε ότι αναγκάστηκε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος μετά τη σύλληψή του και τον βασανισμό του από την οργάνωση και όταν τον απείλησαν ότι εάν δεν συνεργαζόταν μαζί τους θα σκότωναν όλη του την οικογένεια.
Όταν συμφώνησε να γίνει μέλος στο Ισλαμικό Κράτος και μετά από δύο μήνες εκπαίδευση στάλθηκε στην Τελ Αμπιάντ υπό τις διαταγές ενός άνδρα που ονομάζεται Εμπού Αλί Εσαρία (Ebu Ali Eşşaria).

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παραδίδουν φορτίο με όπλα στο Ισλαμικό Κράτος

Ο Μ.Η. κατέθεσε ότι υπήρξε μάρτυρας παραδόσεων οπλισμού και εφοδίων από την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ στο Ισλαμικό Κράτος, στην Τελ Αμπιάντ.
«Αφού πήγα στην Τελ Αμπιάντ, πήγαμε στα σύνορα με δύο πολιτικά αυτοκίνητα τα μεσάνυχτα. Ήμασταν συνολικά δέκα άτομα σε δύο αγροτικά φορτηγάκια. Ένα αυτοκίνητο από την άλλη πλευρά των συνόρων περίμενε τον Εμπού Αλί Εσαρία. Και εκείνο το αυτοκίνητο ήταν πολιτικό αλλά τα τρία άτομα που επέβαιναν φορούσαν στρατιωτικά άρβυλα, πράσινα παντελόνια και στρατιωτικά αμπέχονα. Αφού χαιρετίστηκαν, ο Εμπού Αλί και ο επικεφαλής των ανδρών που ήταν στο άλλο αυτοκίνητο απομακρύνθηκαν από κοντά μας και μίλησαν για μισή ώρα μεταξύ τους. Στο ενδιάμεσο εμείς κουβαλήσαμε τα φορτία που περιείχαν οπλισμό από το τουρκικό έδαφος στα δικά μας φορτηγάκια. Συνολικά ήταν 10 κιβώτια με όπλα. Ο Εμπού Αλί και ο Τούρκος επικεφαλής ολοκλήρωσαν τη συζήτησή τους αφού εμείς είχαμε μεταφέρει όλο το φορτίο στα αυτοκίνητά μας».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους αποκαλούσαν τους Τούρκους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών «φίλους». «Στη διαδρομή της επιστροφής ρώτησα τον Εμπού Αλί ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και μου απάντησε ΄φίλοι”, συμπληρώνοντας ότι ήταν της τουρκικής ΜΙΤ».

Οι «φίλοι» τον πήγαν στην Ούρφα

«Μερικές ημέρες αργότερα μου είπαν να ετοιμαστώ γιατί είχα κάπου αλλού να πάω. Ετοιμάστηκα και με συνόδευσαν μέχρι τα σύνορα, στο ίδιο σημείο που είχαμε παραλάβει τα όπλα από τους Τούρκους. Εκεί με περίμεναν οι ίδιοι άνδρες που μας είχαν παραδώσει τον οπλισμό».
Και συνέχισε ο μάρτυρας:
«Τη νύχτα που μας έδωσαν τα όπλα δεν μπόρεσα να δω τα πρόσωπά τους εξαιτίας του σκοταδιού. Αλλά αυτή τη φορά ήταν ημέρα και μπορούσα να τους δω ολοκάθαρα. Αυτοί οι άνδρες από την τουρκική ΜΙΤ με μετέφεραν στην Ούρφα, όπου και έμεινα συνολικά για 6 μήνες. Στη συνέχεια πέρασα στην Κομπάνι και εκεί συνελήφθηκα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ούρφα, εγώ ο ίδιος υπήρξα μάρτυρας πώς το τουρκικό κράτος επισήμως βοηθούσε και υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος. Ο επικεφαλής της επιχείρισης υποστήριξης των τζιχαντιστών ονομαζόταν Ισμαήλ».
Σημειώνοντας ότι όσοι ήθελαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, από όλο τον κόσμο, περνούσαν με ευκολία στη Συρία μέσω Τουρκίας, ο Μ.Η. αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιζαν Τούρκοι αξιωματούχοι.
«Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που υποδέχονταν τους εθελοντές τζιχαντιστές που έρχονταν από όλα τα μέρη του κόσμου και στη συνέχεια έκαναν επαφή μαζί μας. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς είναι αστυνομικοί ή εργάζονταν για το Ισλαμικό Κράτος. Υπήρχε ανοιχτή υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος από το τουρκικό κράτος. Αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους ήταν εκείνοι που μου είπαν ότι έπρεπε να περάσω τα σύνορα στην Κομπάνι για μια αποστολή. Και τότε πάλι ήταν η τουρκική ΜΙΤ που με πήγε στα σύνορα να τα περάσω μπροστά στα μάτια των Τούρκων στρατιωτών. Όταν πέρασα στην Κομπάνι, με έπιασαν».

Τουρκικά ασθενοφόρα μεταφέρουν τζιχαντιστές

Ο Μ.Η. επεσήμανε ότι ήταν το τουρκικό κράτος που παρείχε ιατρική περίθαλψη στους τραυματισμένους τζιχαντιστές.
«Όσο βρισκόμουν στην Τελ Αμπιάντ, υπήρξα μάρτυρας όλων των περιστατικών στα τουρκικά σύνορα. Τουρκικά ασθενοφόρα βρίσκονταν μονίμως από την άλλη πλευρά των συνόρων περιμένοντας να παραλάβουν τραυματισμένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους και να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο στην Ούρφα. Οι τραυματίες είχαν ασφάλεια στα νοσοκομεία άνδρες της ΜΙΤ με πολιτικά. Στις πτέρυγες των νοσοκομείων που νοσηλεύονται οι τζιχαντιστές δεν επιτρέπεται η πρόσβαση».
Φορτηγά μετέφεραν όπλα κρυμμένα κάτω από ανθρωπιστική βοήθεια
Στην υπόθεση μεταφοράς όπλων εμπλέκεται και η περιβόητη τουρκική ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH).
«Καθορίζαμε τις ανάγκες μας σε όπλα και πυρομαχικά και το τουρκικό κράτος μας τα παρέδιδε σε φορτηγά, τα οποία υποτίθεται μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα. Τα όπλα ήταν κρυμμένα από κάτω. Αφού εμείς παίρναμε τα όπλα, στέλναμε τα τρόφιμα στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην πρώτη γραμμή. Τα περισσότερα φορτηγά ήταν της οργάνωσης Humanitarian Relief Foundation (IHH)».

Ποια είναι η Humanitarian Relief Foundation (IHH)

Είναι η ισλαμιστική τουρκική ΜΚΟ που διοργανώνει τις αποστολές «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Η ίδια ισλαμιστική οργάνωση διοργάνωσε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει ξανά η Αγία Σοφία τζαμί.
Σχετικά με το ρόλο της εν λόγω ΜΚΟ και τις σχέσεις της με εγχώριους αριστεριστές, «αλληλέγγυους» στον λαό της Παλαιστίνης, δηλαδή στη Χαμάς στη Γάζα, έχουμε γράψει εδώ:
1. Φανατικοί ισλαμιστές οι ακτιβιστές του «Ένα καράβι για τη Γάζα» θέλουν την Αγία Σοφία τζαμί
2. Ένα Καράβι για τη Γάζα «αγκαλιά» με Τούρκους και Χαμάς ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου