Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Εκκενώνονται εμπορικά κέντρα στο Βέλγιο - Μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας

Εκκενώνονται εμπορικά κέντρα στο Βέλγιο - Μεγάλη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας
Δύο εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών. Το ένα βρίσκεται ανατολικά των Βρυξελλών και δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο η αστυνομία απομάκρυνε με τη διαδικασία του επείγοντος τους πολίτες που βρίσκονταν σε αυτά.
Το Βέλγιο και δη οι Βρυξέλλες έχουν κυρηχθεί σε κατάσταση συναγερμού αφού σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη».
army
Σε έφοδο που έκανε χθες το βράδυ στην οδό Vandepeerboom στο Μόλενμπεκ η βελγική Αστυνομία ανακάλυψε πιθανή γιάφκα των τρομοκρατών γεμάτη όπλα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα La Capitale υπήρχαν όπλα στο διαμέρισμα που έγινε η έφοδος.
Η αστυνομία λίγο πριν δήλωσε ότι έγινε μια σύλληψη αλλά ότι στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν εκρηκτικά, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για εύρεση χημικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Τα ξένα Μέσα εικάζουν πως εξαιτίας αυτής της ανακάλυψης οι Βρυξέλλες έχουν κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, κλείνοντας το Μετρό και ζητώντας από το κοινό να αποφεύγει σημεία συνωστισμού.
Η κυβέρνηση ζήτησε επίσης από τους δημάρχους να ακυρώσουν συγκεντρώσεις, ποδοσφαιρικούς αγώνες και παραστάσεις.
Περιπολίες γίνονται από το στρατό και την αστυνομία.
univercity
Ο Βέλγος πρωθυπουργός συγκάλεσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου