Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχές στη Μεσόγειο: Έρχεται καταιγίδα πυραύλων cruise σε Συρία και Λίβανο – Δείτε τους χάρτες

tumblr_mskjc1ckPD1qknzn8o1_12801

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ 

του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ περιοχές μεταξύ Συρίας και Κύπρου και ζήτησε από τον Λίβανο να κλείσει όλους τους αεροδιαδρόμους για τρεις ημέρες ώστε να μην πετάει τίποτα λόγω των ναυτικών ασκήσεων: Προβλέπεται καταιγίδα πυραύλων cruise σε Συρία αλλά και Λίβανο κατά θέσεων ισλαμιστών!
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών του Λιβάνου, η Ρωσία ειδοποίησε τον Λίβανο, την Τουρκία και την Κύπρο ότι το πολεμικό ναυτικό της θα ξεκινήσει ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
«Εμείς, η Κύπρος και η Τουρκία ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινήσουν απόψε (χτες βράδυ δηλαδή) ρωσικές πολεμικές ασκήσεις» είπε ο Ghazi Zeaiter.
Θυμίζουμε ότι ο «Λεβιάθαν» καταλήγει στην οικονομική ζώνη του Λιβάνου και γι αυτό είναι τρωτός σε πιθανή δολιοφθορά από Ιράν, Συρία ή Χεζμπολάχ μέσω επίθεσης από κομάντο ή πυραυλική επίθεση ενώ όπως σας είχαμε αποκαλύψει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρότεινε στο Ισραήλ να αναλάβει η Μόσχα την ευθύνη να φυλάει τα οικόπεδα φυσικού αερίου-πετρελαίου και τις εγκαταστάσεις του στη Μεσόγειο.
Η ρωσική πρόταση πρόσφερε επίσης 7-10 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του «Λεβιάθαν» του μεγαλύτερου κοιτάσματος ενώ τόνισε πως θα συμμετείχε και στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.  
Ταυτόχρονα, η Ρωσία ζήτησε από το Λίβανο όλοι οι υπάρχοντες αεροδιάδρομοι για πολιτικά αεροσκάφη να κλείσουν για τρεις συνεχόμενες ημέρες ξεκινώντας από Παρασκευή βράδυ λόγω των ρωσικών ναυτικών ασκήσεων στη Μεσόγειο ανέφερε η Βηρυτός.
«Απόψε και μέχρι τη Δευτέρα θα κλείσουμε τους αεροδιαδρόμους πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα όπου υπάρχουν τρεις αεροδιάδρομοι του Λιβάνου. Αποφασίστηκε να λειτουργήσει ένας αεροδιάδρομος κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ. Μόνο αυτός ο αεροδιάδρομος θα χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις συνθήκες» είπε πηγή στο RIA Novosti.
Για το λόγο αυτό έχουν σημειωθεί πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις.
O Λίβανος ανέφερε πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει τριήμερες ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα οι οποίες ξεκινούν από τις 2200 GMT.
Υπενθυμίζουμε ότι Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προσέβαλαν για πρώτη φορά στόχους των ισλαμιστών εντός του εδάφους του Λιβάνου στα σύνορα με την Συρία.
Λίγο πριν είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ και του Λιβανέζου ομόλογό του Γ.Μπαζίλιο να σταλούν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην χώρα των Κέδρων.
Τα ρωσικά μαχητικά έκαναν χρήση βομβών κατευθυνόμενων με λέηζερ KAB-500 και KAB-1500 και χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά υποστρατηγικής κρούσης Su-34, συνοδευόμενα από μαχητικά Su-30SM, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πολύ κοντά στα ισραηλινά σύνορα.
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά χτύπησαν θέσεις των ισλαμιστών στην βόρεια κοιλάδα  Beqaa στο Ras Baalbek ενώ διεξήχθη και δεύτερη επίθεση από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil-Mi 24 στα συρολιβανέζικα σύνορα στην περιοχή Al-Qaa.
 Κατά την διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και του Λιβάνου, Γκιμπράν Μπαζίλιο και Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Ρωσία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, όπως έχει ήδη κάνει ο Σύρος Πρόεδρος  Μπασάρ Αλ-Άσαντ.  
«Πιστεύω είναι σαφές ότι η Ρωσία και ο Λίβανος γνωρίζουν ότι θα πρόκειται για μια ανεξάρτητη απόφαση που θα ληφθεί από τον Λίβανο.Ο Λίβανος θα ζητήσει την εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης» είπε ο Μπαζίλιο.
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου