Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μηλιός: Η οικονομία δεν είναι θέμα νομίσματος αλλά πολιτικής

Ο Γιάννης Μηλιός 

Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων μιας χώρας δεν είναι θέμα νομίσματος αλλά πολιτικής δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός.

Αναφερόμενος
στην αναλογία της χρεοκοπίας των ισλανδικών τραπεζών με αυτές τις Κύπρου ο κ. Μηλιός τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν η υποτίμηση του νομίσματος που έσωσε τους Ισλανδούς (...). «Δεν είναι θέμα νομίσματος, αλλά θέμα πολιτικής» υπογράμμισε.

«Εγκαινιάζεται μια νέα πολιτική που θα επηρεάσει παρά πολύ τους καταθέτες στην Ευρώπη» δήλωσε επίσης ο κ. Μηλιός, αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν οι καταθέτες σε Ιταλία και Ισπανία» τόνισε, ενώ επικαλέστηκε τη δήλωση Χριστόφορου Πισσαρίδη για ανεργία 30% στη Μεγαλόνησο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως δραματική.

«Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά δραματική κατάσταση. (...) Το σχέδιο του ΑΚΕΛ έπρεπε να ήταν νωρίτερα έτοιμο, δεν είναι ανέφικτο σχέδιο» τόνισε ο κ. Μηλιός.

Δεν τολμώ να σκεφθώ τι θα γινόταν αν δεν είχαμε συμφωνία δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας. «Είναι χειρότερη από την προηγούμενη (σσ. συμφωνία) αλλά καλύτερη από τη μη συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου