Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καμμένος: «Η Ελλάδα συνδράμει στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας»



Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε σήμερα, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, για τα αποτελέσματα του Eurogroup.  
Ο κ. Καμμένος έλαβε τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών για εγγύηση των καταθέσεων στην Ελλάδα «σε αντίθεση με τα όσα λέει ο επικεφαλής του Eurogroup και ο κ. Γιούνκερ».
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών «αποφάσισε να κάνει μια εκ των υστέρων ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, γιατί μέχρι σήμερα, καμία πληροφορία από αυτές που έχουμε ζητήσει ως κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουμε λάβει».
«Σπρώχνεται η Κύπρος στην αλλαγή δήθεν του οικονομικού της μοντέλου με καταστροφή ουσιαστικά της κυπριακής οικονομίας και με συνδρομή της Ελλάδος», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Αναλυτικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να κάνει μια εκ των υστέρων ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων. Μια εκ των υστέρων ενημέρωση γιατί μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει καμία πληροφορία από αυτές που έχουμε ζητήσει ως κόμματα της αντιπολίτευσης.
Έχουμε συγχωνεύσεις τραπεζών χωρίς να έχουμε τις εκθέσεις της Black Rock. Έχουμε αποφάσεις για άσκηση οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής στο Eurogroup χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση.
Σπρώχνεται η Κύπρος στην αλλαγή δήθεν του οικονομικού της μοντέλου με καταστροφή ουσιαστικά της κυπριακής οικονομίας και με συνδρομή της Ελλάδος και η πρώτη βασική διαφορά είναι η πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να προχωρήσει στην ομοσπονδιοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατάργηση δηλαδή, της έθνους-κράτους και αυτή είναι η κύρια πολιτική διαφορά.
Το δεύτερο είναι το θέμα της αλλαγής του μοντέλου της τραπεζικής πίστης στην Ευρώπη. Η κατάργηση ουσιαστικά της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και η δήμευση των καταθέσεων, οδηγούν στην αλλαγή του μοντέλου. Σε ερώτησή μου ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι εγγυάται τις τραπεζικές καταθέσεις, σε αντίθεση με αυτά που λέει και ο πρόεδρος του Eurogroup, αλλά και ο κ. Γιούνκερ.
Υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Δεν επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών ότι θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών όπως προβλέπεται από το νόμο μέχρι το τέλος Απριλίου. Και μάλιστα, είπε ότι θα χρειαστούν ίσως 15 μέρες από το Μάιο.
Αυτό σημαίνει αλλαγή του νόμου. Αλλαγή της πολιτικής και αποτυχία της συγκεκριμένης πολιτικής. Μια αποτυχία που επιβεβαιώνει όλους αυτούς που μιλάμε για την λάθος πολιτική που ασκεί το Eurogroup υπό την επικυριαρχία της κας Μέρκελ και της Γερμανίας.
Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή, οι ζημιές οι οποίες έχουν γίνει στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup δεν έχουν καταγραφεί.
Δεν υπάρχει ακόμη καταγραφή, πέραν της καταστροφής του κυπριακού μοντέλου και της κυπριακής οικονομίας με την βέβαιη άνοδο της ανεργίας και της ύφεσης, στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην ελληνική εμπορική ναυτιλία.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί ναυτιλιακών εταιριών που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες που περιλαμβάνουν ναύλα, περιλαμβάνουν τους μισθούς των πληρωμάτων, περιλαμβάνουν τα καύσιμα, «κουρεύονται» με αποτέλεσμα η ζημιά στην εμπορική ναυτιλία να είναι τεράστια.
Το ίδιο συμβαίνει στον τομέα του τουρισμού. Τα περισσότερα τουριστικά πρακτορεία που φέρνουν ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα έχουν λογαριασμούς στην Κύπρο. Κανείς δεν έχει προσμετρήσει μέχρι σήμερα το πώς θα γίνει αυτή η καταγραφή των ζημιών.
Τελευταίο θέμα είναι το θέμα του ότι πριν 11 μήνες, στην Κύπρο σε ερώτηση που έκαναν στον υπουργό Οικονομικών, η απάντηση ήταν ότι το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχαν ελέγξει τη βιωσιμότητα των κυπριακών τραπεζών και εγγυάτο τότε -πριν 11 μήνες- με το crash test το οποίο έγινε, ότι οι κυπριακές τράπεζες ήταν βιώσιμες.
Πώς ξαφνικά μέσα σε 11 μήνες έπαψαν να είναι βιώσιμες; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι επέτρεψαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια μέσω του PSI, της αγοράς των ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά; Πώς άφησαν μια ιδιωτική τράπεζα που θα μπορούσε να πτωχεύσει και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι του χειρισμού αυτής της τράπεζας, να το επωμιστεί ένας ολόκληρος λαός, ο Κυπριακός λαός;
Και το ερώτημα πλέον έρχεται και στην Ελλάδα, η υπέρμετρη διόγκωση συγκεκριμένων τραπεζών με απευθείας αναθέσεις οδηγεί ουσιαστικά την εθνική οικονομία στον κίνδυνο, εάν υπάρξει αύριο ένα πρόβλημα με μια υπερδιογκωμένη τράπεζα, με αποφάσεις της κυβέρνησης να υπάρχει πρόβλημα με το σύνολο της χώρας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παραμένουμε στη θέση μας ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά , ότι αυτή η πολιτική η οποία ασκείται από το Eurogroup είναι μια καταστροφική πολιτική, είναι μια πολιτική η οποία οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.
Όσο είναι νωρίς, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και τον ελληνικό λαό, να συμπαραταχθούμε απέναντι σε αυτή την πολιτική της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης, της κατάργησης του έθνους-κράτους και της επικυριαρχίας της Γερμανίας, σε μια Ευρώπη διαφορετική από αυτή την οποία εισήλθαμε».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου