Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μίλησε κι ο βουτυρομπεμπές-«Κανένας λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις στην Ελλάδα»



Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις στην Ελλάδα.

  Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμπαραστάθηκε και συμπαρίσταται στον αγώνα που κάνει ο κυπριακός ελληνισμός και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στο τέλος θα επικρατήσει η αναγκαία ψυχραιμία στο νησί.

  «Η Κύπρος το πέτυχε αυτό το 1974. Θα το πετύχει πολύ περισσότερο σήμερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό που έγινε στη Μεγαλόνησο, ως προς τις καταθέσεις, ήταν η εξαίρεση.
 

  Στην Ελλάδα, συνέχισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες «χάρη στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, με τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής, την απόφαση του Eurogroup για το χρέος μας, την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τις διαρθρωτικές αλλαγές».

  Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε τέλος ότι η προσπάθεια για την ανάπτυξη συνδέεται και με την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, όπως είναι ο τουρισμός, ο οποίος όπως είπε, σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το 20% περίπου του ΑΕΠ. «Αξιόπιστοι διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν πως εντός οκτώ ετών, ο κλάδος θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 220.000 νέες θέσεις εργασίας», παρατήρησε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσει αυτόν τον τομέα της αγοράς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου