Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό πλήγμα σκοτώνει δύο παιδιά

ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό πλήγμα σκοτώνει δύο παιδιά  Δύο παιδιά και εννιά Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό πλήγμα στην πόλη Γκαζνί του Αφγανιστάν και σύμφωνα με αξιωματούχους, το περιστατικό σημειώθηκε όταν ελικόπτερο της νατοϊκής δύναμης επενέβη για να υποστηρίξει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.


Η αφγανική αστυνομία περιπολούσε στην νοτιοανατολική πόλη Γκαζνί όταν δέχτηκε επίθεση από ενόπλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Άνταμ Ουότζακ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, Μοχάμεντ Χουσέιν, εννέα ταλιμπάν σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι τραυματίστηκαν ενώ δημοσιογράφος του Ρόιτερς στην περιοχή είδε τα πτώματα δύο παιδιών που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αμάχων επαναφέρουν στο προσκήνιο τον διάλογο μεταξύ εκείνων που κατηγορούν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ για τους θανάτους αμάχων και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ευάλωτων αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μόλις πριν από έναν μήνα ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι απαγόρευσε στα στρατεύματα να ζητούν ξένη υποστήριξη από αέρος.

πηγή: www.attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου