Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δικαίωση της ΦΑΓΕ για το ελληνικό γιαούρτι στη Βρετανία



Σημαντική νίκη στη «μάχη» της με την εταιρεία Chobani για το ελληνικό γιαούρτι πέτυχε η ΦΑΓΕ στη Βρετανία, καθώς το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση της Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση.
Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Chobani, περιορίζοντας την συγκεκριμένη εταιρεία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.
Ως εκ τούτου, μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ΦΑΓΕ δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση του δικαστηρίου.  «Η απόφαση αυτή συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της εταιρείας, που παράγει εδώ και 87 χρόνια γιαούρτι στην Ελλάδα, ενώ εδώ και 30 χρόνια το εξάγει στην Αγγλία, και είναι εξαιρετικά υπερήφανη για την κληρονομιά της και την αυθεντικότητα των προϊόντων της», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου