Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σκουρλέτης: Πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με ΑΝΕΛ

Για την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων, μίλησε σε ραδιοσταθμό o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.



«Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Έχουμε πάρα πολλές συμπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία.
Δεν έχουμε χαρτογραφήσει τα άλλα πεδία της πολιτικής. Δεν ξέρω, ας πούμε, για παράδειγμα, αν συγκλίνουμε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής- προφανώς απ' ότι αντιλαμβάνομαι πρέπει να υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πρόσθεσε δε ότι «συμφωνήσαμε να έχουμε κοινές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης απέναντι στον κυπριακό λαό και συμφωνήσαμε να έχουμε μια κοινή προσπάθεια στα ζητήματα των λειτουργιών του κοινοβουλίου στην κατεύθυνση της αναβάθμισής του. Τίποτα περισσότερα και τίποτα λιγότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση «ευρώ, πάση θυσία;» ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:

«Σας απαντώ ευθέως. Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία να πάει από το 30% στο 40%; Να κλείσουν και άλλα νοσοκομεία, κι άλλες επιχειρήσεις; Να μεταναστεύσουν κι άλλοι νέοι άνθρωποι; Όχι λοιπόν. Σας απαντώ: Πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα. Προφανώς ούτε για το ευρώ».

Ο Π. Σκουρλέτης συμπλήρωσε:

«Το ερώτημα αυτό, είναι το ερώτημα που μπορεί να θέτει ο κ. Κεδίκογλου, η κ. Μέρκελ, για να μπορέσει με έναν εκβιαστικό τρόπο να περάσει την πολιτική της. Για ΄μάς το δίλημμα είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μία πολιτική, η οποία θα διαλύει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό στάτους όλων των προηγούμενων δεκαετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης και της ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μία Ευρώπη η οποία να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, τη διεύρυνση της δημοκρατίας και μία ανάπτυξη που θα προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Αλλά πάση θυσία, όχι μόνο για το ευρώ, για ο,τιδήποτε. Τι θα πει πάση θυσία; Και μόνο που ακούγεται αυτό το ερώτημα είναι ανατριχιαστικό».


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου