Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος: Η εθνική μας ανεξαρτησία δοκιμάζεται μέσα σε δύσκολους συσχετισμούς

Μήνυμα Ε. Βενιζέλου για την 25η Μαρτίου.

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες γνήσια πατριωτικό είναι αυτό που προσφέρει έμπρακτα τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική, χωρίς μεγαλόστομες, αλλά ανεύθυνες δημαγωγίες και φευγαλέες, αλλά επικίνδυνες ψευδαισθήσεις», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μήνυμα που απηύθυνε για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει τον Ελληνισμό μέσα στη δίνη της οικονομικής, αλλά και διεθνοπολιτικής κρίσης της Κύπρου» και πως «η εθνική μας ανεξαρτησία δοκιμάζεται μέσα σε εξαιρετικά δύσκολους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «ο ελληνικός λαός υφίσταται τεράστιες θυσίες για να αποφευχθεί το χειρότερο που το βλέπουμε δυστυχώς να απειλείται στην Κύπρο» και τονίζει ότι «τυφλές, συντηρητικές ιδεολογικές επιλογές και οικονομικοί εθνικισμοί κυριαρχούν και στην πραγματικότητα ανακόπτουν και απαξιώνουν την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος, «γνήσια πατριωτικό είναι αυτό που προσφέρει έμπρακτα τη μέγιστη δυνατή αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική, χωρίς μεγαλόστομες, αλλά ανεύθυνες δημαγωγίες και φευγαλέες, αλλά επικίνδυνες ψευδαισθήσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει το μήνυμα του υπογραμμίζοντας ότι «η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας επιβάλλει να θυμόμαστε ότι εθνικό είναι το αληθές και πως ο κρισιμότερος παράγοντας της εθνικής ισχύος είναι η ενότητα μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου