Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Β. Κορέα απειλεί με χτύπημα Γκουάμ, Χαβάη και την αμερικανική ενδοχώρα


H πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε προειδοποίησε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ πως "ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της" είναι να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα "να αλλάξει".



Να χτυπήσει με ρουκέτες τα αμερικανικά νησιά Γκουάμ, Χαβάη καθώς και την αμερικανική ενδοχώρα απείλησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ συνεχίζοντας να ανεβάζει το θερμόμετρο στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τους γείτονές της. 

Από την πλευρά του, η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε προειδοποίησε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ πως "ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της" είναι να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα "να αλλάξει".

"Για την Βόρεια Κορέα, ο μόνος δρόμος για την επιβίωσή της είναι να σταματήσει τις προκλήσεις και τις απειλές, να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της οπλοστάσιο και να γίνει ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας", δήλωσε η Παρκ. 

"Ακόμα η Βόρεια Κορέα απειλεί την εθνική μας ασφάλεια", πρόσθεσε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας σε ομιλία της για την 3η επέτειο του ναυαγίου νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου το οποίο, σύμφωνα με την Σεούλ, τορπίλισε η Πιονγκγιάνγκ. Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 46 Νοτιοκορεάτες. Η Βόρεια Κορέα αρνείται κάθε ανάμιξη.

Πηγή:.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου