Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ" Οι γερμανικές επιχειρήσεις ζητούν κυπριακή χρεοκοπία

Να αφεθεί η Κύπρος να χρεοκοπήσει, συνιστούν τα στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων σε ποσοστό 86%, σύμφωνα με έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία συμβούλων Roland Berger για λογαριασμό της εφημερίδας Die Welt.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 64% αυτών των στελεχών υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να επιτρέπουν να τους ασκείται πίεση από την Κύπρο, ενώ το 22% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Κύπρος δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Μόνο το 10% εκφράζει φόβο ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας συνιστά μεγάλο κίνδυνο για το κοινό νόμισμα και κατά της εναλλακτικής της χρεοκοπίας της Κύπρου τάσσεται μόλις το 3% των 220 ερωτηθέντων, υποστηρίζοντας ότι ο πληθυσμός του νησιού δεν είναι υπεύθυνος για την κακοδιαχείριση και, επομένως, αξίζει την αλληλεγγύη των εταίρων.

Φυσικά οι Γερμανοί παίζουν το παιχνίδι του "κοτόπουλου". Ποιός θα υποχωρήσει πρώτος, εδώ που οδήγησαν τα πράγματα δεν έχουν άλλη επιλογή πέραν αυτής, το τραβάνε το σχοινί με την ελπίδα ότι θα σκάσει στα μούτρα των Κυπρίων.

πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου