Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: Επώδυνη η συμφωνία για την Κύπρο


«Επώδυνη» χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.



Σημείωσε, ωστόσο, ότι « η συμφωνία σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη» και υπογράμμισε ότι «Ελληνισμός ολόκληρος στηρίζει την Κύπρο και δεν θα αφήσει κανέναν να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε ότι το πιο σημαντικό τώρα είναι «πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα, ούτε για ανεύθυνες κραυγές...Τώρα κοιτάζουμε μπροστά».

«Η Κύπρος έκανε το "θαύμα" πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά! Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη», πρόσθεσε.


Η Κύπρος κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών οδηγήθηκε χθες βράδυ στο Γιούρογκρουπ σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτιμά ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη «αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου «πυροβόλησαν τα πόδια τους», καθώς το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναφέρει ότι η απόφαση «θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στην Κύπρο, σε απολύσεις, σε νέα σκληρά μέτρα, όπως αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, η κυπριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί απέναντι στον κυπριακό λαό τους ίδιους εκβιασμούς και αντιλαϊκά μέτρα που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ελληνικό».

«Αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός Ε.Ε. και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία. Η διαχείριση της κρίσης "εντός των τειχών", ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα ένα θύμα: Tον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου