Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

“Μα και στα Lidl δουλεύουν Έλληνες…”

20130324-140452.jpg


Προ ημερών αναδημοσιεύσαμε άρθρο σχετικά με την κατάντια μας. Ήταν γραμμένο από Κύπριο αναγνώστη όπως διαπιστώσαμε αργότερα, που έβλεπε συμπολίτες του να σπεύδουν στην γνωστή Γερμανική αλυσίδα και να αδειάζουν τα ράφια τις ίδιες ώρες που ο Σόιμπλε προανήγγειλε ότι θα καταστρέψει την Κύπρο εάν δεν συμμορφωθεί.
“Μα και στα Lidl δουλεύουν Έλληνες” ήταν ο αντίλογος από αναγνώστη (;) του άρθρου.
Ορθόν.
Και στη Siemens Έλληνες δουλεύουν. Ο Χρισοφοράκος Έλληνας είναι. Ο Καραβέλας το
ίδιο. Και στις Σκουριές, Έλληνες δουλεύουν. Όπως και ο πατέρας του Χριστοφοράκου, για την βέρμαχτ “δούλευε”.
Και στην Χόχτιφ, Έλληνες δουλεύουν. Και στα υποβρυχια που έγερναν. Και στην ΜΑΝ και την Benz. Και οι μεσολαβητές των Eurofighters, Έλληνες ήταν. Και ο Άκης που θησαύρισε, Έλληνας είναι.
Ο ορθότερος αντίλογος στο συγκεκριμένο επιχείρημα, ήλθε από την ηρωΙκή Χαλκιδική. Πόσοι Έλληνες έχασαν την δουλειά τους, για να δουλεύουν κάποιοι άλλοι για τον “επενδυτή”. Πόσα χάνει η Ελλάδα από την “εκμετάλλευση” των πόρων, των συμφωνιών, της αγοράς από τους “επενδυτές”. Την ασύλληπτη καταστροφή που θα αφήσουν πίσω τους οι “επενδυτές”, οι “καλοί εργοδότες”, όταν θα εγκαταλείψουν την περιοχή αφού την έχουν απομυζήσει…
Γιατί στην Χαλκιδική είδαμε και τον κλαυσίγελο, να προτάσσεται παλαιοκομμουνιστική επιχειρηματολογία για να υπερασπιστεί την “επένδυση”. Να μαθαίνουμε “τι καλός κομμουνιστής είναι ο διευθυντής”, “τι γαλαντόμοι είναι οι μέτοχοι προς τους εργάτες”.
Πέραν του προφανούς, ότι είναι ανεύθυνο, ελεεινό και κατάπτυστο να σπεύδεις στο μαγαζί αυτού που σε ληστεύει την ώρα ακριβώς που το κάνει για να αφήσεις τον οβολόν σου, πέραν του αυτονόητου ότι “δεν πωλούνται μόνο στα Lidl Γερμανικά προϊόντα αλλά και σε Ελληνικά μαγαζιά”, Pampers, Ariel, Fa, Nivea κλπ μπορείς να βρεις και στα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς, θα πρέπει επιτέλους να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Να αποφασίσουμε εάν θα παραμείνουμε ανεγκέφαλοι παρτάκηδες, ψηφοφόροι του Σημίτη μετά τα Ίμια και του Παπανδρέου επειδή “λεφτά υπήρχαν”. Εάν θα βολευτούμε στο ραγιάδικο καβούκι μας με την ελεημοσύνη του δυνάστη ή εάν θα ορθώσουμε ανάστημα πρωτίστως για την πατρίδα, τον συμπολίτη μας και τέλος για την πορτοφόλα.
Εάν θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε Ελεύθεροι και περήφανοι θα το καταφέρουμε. Εάν δεν μπορούμε να χαλιναγωγήσουμε ούτε τις ανάγκες μας για κρεμοσάπουνα, δεν μας αξίζει η Ελλάδα. Ειδικά σε ένα κράτος που συνεχίζει να παράγει φοβικούς ιδιώτες που ζουν για τα “οκαζιόν”.

Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου