Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

"Όχι" στο αίτημα Βενιζέλου

Όχι στο αίτημα Βενιζέλου


Στο… περίμενε έχει το Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση των αρχηγών, καθώς αντί για νέο ραντεβού ο Αντώνης Σαμαράς τους στέλνει τον Γιάννη Στουρνάρα για ενημέρωση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου «σκούπα».


Στη συνήθη τακτική του ΠΑΣΟΚ να ανοιγοκλείνει θέματα που σχετίζονται γενικότερα με τη λειτουργία της κυβέρνησης παραμονή σημαντικών πρωτοβουλιών –όπως η κατάθεση στη βουλή του νομοσχεδίου «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν με την τρόικα– εντάσσουν κυβερνητικά στελέχη την κίνηση της Ιπποκράτους να ζητήσει και πάλι συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θέτοντας και πάλι, εμμέσως, θέμα ανασχηματισμού και συνολικής αλλαγής της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων. 

Στο αίτημα του κ. Βενιζέλου για συνάντηση των αρχηγών, ο οποίος μάλιστα όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη, γνωρίζει για το ταξίδι Κουβέλη στις Βρυξέλλες και τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν μέχρι το Eurogroup της 13ης Μαΐου, το Μαξίμου απάντησε με τον… Γιάννη Στουρνάρα. Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί πιθανότατα την Τρίτη με τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου το οποίο ο Πρωθυπουργός θέλει να περάσει από το Κοινοβούλιο έως τα τέλη της εβδομάδας και σίγουρα πριν από το κλείσιμο της Βουλής για το Πάσχα. 

Από το Μαξίμου σημειώνεται πως όλες οι συζητήσεις που έχουν γίνει με την τρόικα για θέματα που αφορούν στις «ανάσες» που πρέπει να δοθούν στην ελληνική κοινωνία έχουν ήδη γίνει γνωστές στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τις συνεχείς επικοινωνίες που υπάρχουν τόσο μεταξύ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού με τα στελέχη των δυο εταίρων όσο και από τους ίδιους τους υπουργούς, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τριμερούς. 

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υπάρξει μία γενικότερη συζήτηση με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για θέματα που παραμένουν ανοιχτά και τα οποία φαίνεται πως μπορεί να δοκιμάσουν και πάλι την ενδοκυβερνητική ηρεμία.

Ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης προχωρά κανονικά στο σχεδιασμό της ρύθμισης για τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή παρά την έντονη αντίδραση της Ιπποκράτους –άλλωστε η σχετική πρόβλεψη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «σκούπα»- ενώ όπως φάνηκε από χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου (ΣΚΑΪ) η ΝΔ θα επιμείνει στο θέμα της ιθαγένειας παρά τη σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 

Παρά το γεγονός ότι επισήμως από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά αποφεύγεται κάθε αρνητική αναφορά για το θέμα του ανασχηματισμού, η αλήθεια είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ηχούν καθόλου ευχάριστα οι συνεχείς αναφορές στο συγκεκριμένο θέμα και ειδικότερα η χθεσινή παρατήρηση του ΠΑΣΟΚ -μέσω της άτυπης ενημέρωσης- στο "ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα". Ήδη το Μαξίμου έχει "παγώσει" κάθε σενάριο ανασχηματισμού με την επισήμανση ότι "οι αλλαγές θα γίνουν όταν το κρίνει σκόπιμο ο Πρωθυπουργός".


Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου