Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στο Λουξεμβούργο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος



Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στα Συμβούλια Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συμμετάσχει...


στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στη θεματολογία του Συμβουλίου περιλαμβάνονται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαΐου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η παρουσίαση των Εκθέσεων της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Κόσσοβο.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο θα συζητηθεί η Ανατολική Εταιρική Σχέση, η Νότια Γειτονία με έμφαση στη Συρία, το Λίβανο και την Αίγυπτο, καθώς και η κατάσταση στο Μάλι και τη Μυανμάρ. Το βράδυ, θα παρακαθίσει σε άτυπο δείπνο εργασίας, που παραθέτει ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, με θέμα την κατάσταση στη Συρία.

Από το Λουξεμβούργο, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου, την Τρίτη 23 Απριλίου, θα συμμετάσχει στην Εαρινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. 

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου περιλαμβάνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρικής συνεργασίας με τις χώρες του Μεσογειακού Διαλόγου. 

Στα πλαίσια της Συνόδου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κας Ashton, με θέμα τις προκλήσεις σε Αφγανιστάν και Πακιστάν μετά το 2014.

Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου, όπου, παρουσία της κας Ashton και των κρατών-μη μελών του ΝΑΤΟ που συνεισφέρουν στην νατοϊκή επιχείρηση ISAF, θα συζητηθεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν. 

πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου