Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πάγκαλος: «Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"»

Πάγκαλος: «Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"»
Ακης Τσοχατζόπουλος (αριστερά) και Θόδωρος Πάγκαλος σε παλαιότερη συνομιλία τους στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος δικάζεται και ο δεύτερος δηλώνει: «Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα είχε κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας, σε ποια θέση θα ήταν το κόμμα, το πολιτικό σύστημα και η χώρα γενικότερα»



«Αν με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ακη, θα τον "θάψω"»δήλωσε μεταξύ άλλων, το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που είναι τώρα στελέχη και βουλευτές εν ενεργεία, που κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Τσοχατζόπουλος, τον υποστήριζαν. Αν οι επιλογές τους είχαν γίνει δεκτές από το ΠΑΣΟΚ, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα είχε γίνει Πρωθυπουργός της χώρας».

Τα βασικά σημεία της εκπομπής - συζήτησης για το θέμα της δίκης του Ακη Τσοχατζόπουλου έχουν ως εξής:
«Με ενοχλεί, ως συνταξιούχος δικηγόρος μιλώ, όταν οι εν ενεργεία δικηγόροι κάνουν φιγούρες, κινήσεις για το θεαθήναι. Αυτή η εξώδικος πρόσκληση που πήρα εγώ από τον κ. Κούγια που υπερασπίζεται τον Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι εντελώς άνευ αντικειμένου. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν βιαίως να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον "θάψω". 

Είναι πολύ εύκολο να πας σε αυτούς που θα στο πουλήσουν (τον εξοπλισμό) και να τους πεις "για να φέρω την εισήγηση αυτή, και να την προωθήσω δραστήρια, έχω ανάγκη από ορισμένα χρήματα".

Είχε και παράπονο (ο Άκης) και μου το είχε πει κατά καιρούς. "Ό,τι και να κάνω, είσαι εναντίον μου".

Οσο για την υπόθεση Κικίλια, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι «Θεωρώ αδέξιο το χειρισμό Κικίλια. Αν υπήρχε τέτοιο θέμα, έπρεπε να τεθεί μεγάλο μέρος των οργανισμών αυτών, να γίνουν εισηγήσεις από όλους τους υπουργούς που έχουν πρόβλημα με τον εκπρόσωπο ή πρόεδρο ή επί κεφαλής του κάθε οργανισμού. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να ζητήσει ο Υπουργός (την παραίτηση). Έπρεπε να πάει τον πρωθυπουργό να πει ότι έχει πρόβλημα με τον Κικίλια. Ο πρωθυπουργός βέβαια κρίνεται. Όταν ο λαός είναι σοβαρός και δεν ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής, τρελιάρες του ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένους του Καμμένου, κάνει τις επιλογές του, τιμωρεί και επιβραβεύει συμπεριφορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου