Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στη "Συμμαχία του Νότου" ο Τσίπρας

Στη Συμμαχία του Νότου ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Στην συγκρότηση της «Συμμαχίας του Νότου» ρίχνει τώρα το βάρος η Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκινά επισκέψεις σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.


Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία, όπου μεταβαίνει την προσεχή Πέμπτη. Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στη Λισαβόνα, όπου με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, θα συμμετάσχει και σε πορεία που διοργανώνεται, ενώ αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας θα μιλήσει και σε δημόσια εκδήλωση που οργανώνεται από το Bloco de Esquerda. 

Παράλληλα, προγραμματίζει ήδη σειρά συναντήσεων με κόμματα, προσωπικότητες και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Σοάρες, αλλά και το προεδρείο του εργατικού συνδικάτου CGTP-IN, που θα τον υποδεχθεί στην έδρα του. 

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει να επισκεφθεί την Ισπανία, χωρίς ακόμα να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία του ταξιδιού του εκεί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες του Νότου, που είτε είναι ενταγμένες και τυπικά σε μνημόνια (όπως ακριβώς και η Ελλάδα), είτε οι λαοί τους υφίστανται παρόμοιες πολιτικές με εκείνες των μνημονίων. Στόχος είναι η σταδιακή δημιουργία της «Συμμαχίας του Νότου» κόντρα στις πολιτικές λιτότητας που κατά τον ίδιο επιβάλλει σε σύσσωμο τον Νότο η Γερμανία. 

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας, η Κουμουνδούρου οξύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τώρα «μονόδρομο» τη δημοκρατική ανατροπή της με σκοπό την σωτηρία του τόπου. Εκτιμά άλλωστε, ότι είναι παραπάνω από βέβαιη πλέον η αυτόματη ενεργοποίηση των ρητρών που έχει υπογράψει η τρικομματική κυβέρνηση με την τρόικα για λήψη νέων μέτρων μέσα στους προσεχείς μήνες. 

«Πόλεμο» κατά της κυβέρνησης κηρύσσει και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά αποστερούν το δημόσιο από αναπτυξιακά εργαλεία άκρως απαραίτητα στην παρούσα φάση για την χώρα, λειτουργώντας μόνο προς όφελος των όποιων υποψήφιων αγοραστών.


Πηγή: real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου