Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα «ορφανά» του Καραμανλή



Πολλές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα μέσα στη ΝΔ για την περίφημη «ομάδα» των «Καραμανλικών», για τον ρόλο του τέως πρωθυπουργού και για τα «ορφανά» του Καραμανλή. Το ερώτημα που συχνά τίθεται είναι, αν οι λιγοστοί βουλευτές...που ομιλούν εξ ονόματος του Καραμανλή, έχουν τις «ευλογίες» του «κουρασμένου» της Ραφήνας;


Οι απαντήσεις πολλές και ακόμη περισσότερες οι ερμηνείες, ανάλογα σε ποιο στρατόπεδο ανήκει ο καθένας…  

Τα «ορφανά» του Καραμανλή για παράδειγμα, ισχυρίζονται ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι «παρών» στο πολιτικό γίγνεσθαι κι ότι υπάρχει από την πλευρά του «ζωηρό» ενδιαφέρον  για τις πολιτικές εξελίξεις και για το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης.

Η απάντηση φυσικά της άλλης πλευράς απέχει έτη φωτός από την προσέγγισή τους.

Στελέχη της Συγγρού και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως όλα αυτά που λένε τα «ορφανά» του Καραμανλή τα λένε για να δικαιολογήσουν απλά την πολιτικής τους παρουσία!

«Κρατώντας ζωντανό το μύθο του Καραμανλή, θεωρούν ότι έχουν λόγο ύπαρξης» είναι το φαρμακερό σχόλιο της Συγγρού, για όσους πιστεύουν ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί «κεφάλαιο» για τη χώρα και την κεντροδεξιά.

Το Μαξίμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις «παρεμβάσεις» που κατά καιρούς κάνει η «ομάδα» Καραμανλή, αλλά επισήμως αιχμές για το ρόλο και τη στάση του τέως πρωθυπουργού δεν διατυπώνονται.

«Δεχόμαστε» μας έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, «την επίσημη θέση του Καραμανλή, ότι στηρίζει δηλαδή τον πρωθυπουργό κι ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο ηγέτης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».  

Στη ΝΔ και στο πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν ανησυχούν για τις κινήσεις της μικρής αυτής ομάδας που αυτοχαρακτηρίζεται ως «καραμανλική» και παραπέμπουν για τα… σπουδαία στο συνέδριο του Ιουνίου.

Υπονοώντας ότι θα καταρρεύσουν όλοι αυτοί οι μύθοι, περί «ομάδας» κι άλλων «παραμυθιών», όπως τονίζουν με νόημα. 

πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου