Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κατατέθηκε τροπολογία για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

tromaktiko (1)

Τροπολογία με την οποία αναμένεται να ξεμπλοκάρει η συνέχιση χρηματοδότησης της κατασκευής τριών πυραυλακάτων του πολεμικού ναυτικού από τα ναυπηγεία Ελευσίνας και, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει το δρόμο για επαναλειτουργία και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τροπολογία κατατέθηκε για να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί από τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ ναυπηγικών φορέων και του Πολεμικού Ναυτικού, όσον αφορά την πρόοδο του ναυπηγικού έργου, σε σχέση με τις πληρωμές που έχουν γίνει.

Ως ενδιάμεσος φορέας που θα αξιολογεί τα θέματα και θα συντάσσει σχετική έκθεση, ορίζεται το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Το Σώμα θα αξιολογεί την αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλομένου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυπηγική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες.

Εφόσον αιτιολογεί την ανωτέρω αντιστοιχία, θα μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλονται πληρωμές για την αποπεράτωση των σε εξέλιξη παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού.

πηγή: olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου